Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Brugge’e deplasmanda 3 gol atan M.Başakşehir, İstanbul’a büyük avantajla dönüyor.

        Brugge karşısında yeni transferler Elia ve Clichy’ye şans vermişti Abdullah Avcı. Alışık olduğumuz oyun düzeni içindeydiler. Emre’nin kaptanlığında ve yönlendirmesinde atak çeşitliliği yaşamak istediler.

        Tempoyu yükseltmekte sıkıntı yaşadılar. Pas hataları da çoğalınca rakip ceza alanına girmekte zorlandılar. Etkili pas trafiğini göremedik. Kanatlar hiç çalışmadı. Erken gelen gol tüm oyun planını alt üst etti. Ardından serbest vuruştan yenilen ikinci gol takımın dengesini ve oyun disiplinini bozdu. Her iki golde de savunmanın dikkatsizliği ve barajdaki hatalı duruş etkili oldu.

        İlk yarının son 10 dakikasında İstanbul ekibi iyi sinyaller verdi. İki önemli fırsat yakaladılar. Emre’nin topu hızlı oyuna sokması, rakip savunmanın eksik yakalanmasına neden oldu.

        M.Başakşehir, ikinci yarıya bambaşka bir motivasyonla çıktı. Sanki ilk yarı mağlup olan taraf değildi. Bildiğimiz, klasik oyun düzenini sahaya yansıttılar. Daha dikkatli ve hatasız oynama çabası ve oyunu rakip alana yıkma sonuç getirdi. Sahanın hakimiydiler. Attıkları 3 gol bunun göstergesiydi.

        Brugge’ün 2-0’ı koruma çabası ve oyunu kendi sahalarında kabul etmeleri M.Başakşehir’in işine yaradı. Tıpkı yenilen iki uzaktan gol gibi bu kez Mossoro ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ardından, Elia’nın iki savunma oyuncu arasından sıyrılıp beraberliği getiren golü Başakşehir adına büyük avantaj oldu. 5 dakikada arka arkaya gelen goller rakip takımın dengesini bozdu. Oyun disiplininden uzaklaştılar.

        Adebayor, takımın en çalışkan isimlerinden biriydi. Gol atamadı ancak mücadeleyi hiç bırakmadı.

        Oyunun son çeyreğine girildiğinde ilk golün sahibi Mossoro yine sahneye çıktı. Ağları üçüncü kez havalandırdı. Bu sonuç, M.Başakşehir’e play-off’a katılma yolunu açacaktır...

        VİSCA KAYIP

        Transfer döneminde adı çok konuşuldu. Fiziksel olarak hazır değil. 3 net pozisyonu harcadı. Eski günlerini arattı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar