Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kasımpaşa kupa yorgunluğunu fiziksel ve moral olarak atlatamamış.

        Üstelik, kısıtlı kadrosu daha da eksilmiş. Neredeyse takımın her şeyi kaptan Adem yok. Koita yok. Turgut Doğan Şahin yok. Tunay haftalardır sakat. Tam olarak hazır değil. Gol umudu Batuhan. Genç, tecrübesiz.

        Karşısındaki takım Beşiktaş. Kadrosu zengin. Üst düzey oyunculara sahip. Bu sezon, Avrupa’da ve ligde çok iyi işler yaptılar. Tempolu oyunları her rakip için büyük tehlike. Şampiyonluğun baştan beri en büyük adayı. Kendi seyircisi önünde büyük bir moral ve özgüvenle sahadalar. Ne var ki, kilit oyuncuları Atiba’nın eksikliği hissediliyor. Yine de orta alanda oyun üstünlüğü net olarak ellerinde. Tolgay’ın performansı, beklenilenin altında. Ancak, bu kez Oğuzhan sahnede. Ara paslar müthiş. Attırdığı ilk gol harika bir düşünce ve pas ürünü.

        Aslında karşılaşma başlarken tüm avantajların Beşiktaş lehine olduğu bir gerçekti. Atak sayısı, şut ve pozisyon zenginliği bu varsayımı kanıtladı. Tek eksikleri 4 golden sonra oyun disiplininden uzaklaşmaları oldu. Forveti olmayan Kasımpaşa’ya pozisyonlar verdiler.

        Herkesi şaşırtan, Kasımpaşa’nın ilk yarıda ortaya koyduğu pozitif futboldu. Oyunu çirkinleştirmediler. Rakibi gibi iyi paslar yaparak futbolun tüm güzelliklerini gösterdiler. Bugüne dek düşündüklerini yapmaya çalıştılar. İyi futbol oynama felsefelerinden vazgeçmediler. Yedikleri golün ardından hemen beraberliği sağlamaları bu pozitif anlayışın sonucuydu.

        Penaltı golü oyunun kırılma anı oldu diyebiliriz. İkinci yarı arka arkaya gelen goller, Kasımpaşa’nın tüm oyun planını etkiledi. Kemal Hoca, Beşiktaş’ın geniş alanda oynama tuzağına düştü. Castro da dün kötü günündeydi. Takımı ileriye taşıyamadı. En etkisiz maçlarından birini oynadılar. Farklı yenilgi, sezonun tüm yorgunluğunun faturasıydı.

        TİTİ-VEYSEL ŞAŞIRTTI

        Savunmayı ayakta tutan ikili bu kez başarısızdı. Yenilen tüm gollerde hatalıydılar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar