Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kasımpaşa ilk maçı 3-2 kazanmıştı. Kupada finale kalmak işten bile değildi. Konya’da alınacak bir beraberlik bile yetiyordu..

        Dün akşam her şey iyi başlamıştı aslında. Daha atak oynayan, sahayı iyi kullanan, pozisyon bulan Kasımpaşa’ydı. Ne var ki, 18. dakikada gelen penaltı golü her şeyi altüst etti.

        Kaptan Adem’in olmayışı forvet hattında büyük eksiklik. Hava toplarının hiçbirini alamadılar. Turgut Doğan Şahin’den iyi bir santrfor yaratmak mucize gibi bir şey. İlk yarı, penaltı golünden hemen sonra kaçırdığı bir gol var ki, maçın kader anıydı. Karşı karşıya kaldığı kaleciyi çalımlamayı düşünse, maçın seyri de sonucu da değişebilirdi.

        Kemal Özdeş Hoca, orta alanı kalabalık tutarak Konya’ya oyun kurma şansı vermek istemiyordu. Kontra toplarla rakip alana sarkıp sonuca gitmek, en azından bir gol bulmak niyetindeydi. Ne var ki, hesaplar tutmadı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri tüm kurguyu değiştirdi.

        İkinci yarıya; ‘bir umut’ diye çıkan ve oyunu rakip alana yıkan Kasımpaşa, kaptırılan topun ağlara gitmesiyle iyice umutsuzluğa düştü. Oyun disiplininden kopan futbolcular, kaybetme stresini yaşadılar. Telaş, iyi pas yapamamalarına neden olunca rakip ceza sahasına baskı yapmakta zorlandılar. Penaltı sonrası futbolcuların sinirlenmesi oyunlarını olumsuz yönde etkiledi.

        Bu tür maçlarda, takım oyunu ne denli önemli olursa olsun, bireysel yeteneklerin öne çıkması da önemlidir. Ne yazık ki, dün Kasımpaşa’da bireysel özelliklerini ortaya koyan bir oyuncu çıkmadı. Arkadaşlarını ateşleyecek lider olmayınca, oyunun son bölümleri biraz karambol şeklinde geçti. İyi bir yedek kulübesi eksikliğini yaşadılar. Castro’nun çalışkanlığı da yetmedi. Her şeye karşın hem ligde hem de kupada gösterdikleri performans övgüye değer. Yaşanan bu tecrübe, Kasımpaşa’nın bundan sonraki yılları için iyi bir ders olacaktır.

        Konyaspor, savunmayı iyi yapan bir takım. Dün de rakibine daha çok alan bıraktılar. Rakibi üstüne çekip, boş alan bularak savunma arkasına sarkmayı düşündüler. Atak sayısı ve pozisyonları az olmasına rağmen sonuca gitmesini bildiler. Arkalarında ciddi bir seyirci desteği olduğunu da vurgulamak gerekir. 90 dakika boyuncu takımlarını destekleyen Yeşil-Beyazlı taraftarlar en az oyuncular kadar efor harcadılar.

        İlk maçı kaybetmesine rağmen, kendi sahasında iki gollü galibiyet alan Konyaspor, Türkiye Kupası’nda finale yükseldi. İlk kez finale kalma başarısı gösteren Konyaspor, önemli bir notu tarihe yazmış oldu.

        TURGUT ‘YAPAMADI’

        Maça santrfor olarak başlayan, kaçırdığı golden sonra tüm dengesi bozulan Turgut Doğan Şahin, maça damga vurdu. Son bölümlerde kenara gelmesi sonuç vermedi. Düzgün bir orta yapamadı. Üstüne üstlük bir de kırmızı kart görerek Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.

        KOCAMAN’A BRAVO

        İlk maçı kaybetmesine rağmen, dün takımını iyi hazırlamıştı. Soğukkanlı ve disiplinli oyun anlayışı sonuç getirdi. Rakibinin üstüne gelmesini bekleyip, uzun toplarla gol aradı. Konyaspor’un finale çıkmasında en büyük pay Aykut Hoca’nın…

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar