Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’a “penaltı piyangosu” çıkmayınca Avrupa defterini kapattık, yine döndük kendi evimizdeki heyecana... Süper Lig’de geldikleri yeri yeterli (!) bulan iki takımın mücadelesini izledik. K.Karabükspor kendi sahasında tehlikeli bir takım. Deplasman takımlarının korkulu rüyası. Takım oyununu sahaya iyi yansıtıp kanatları fazlaca kullanıyorlar.

        Dün akşam karşılarında müthiş bir çıkış yakalayan, ligde ve kupada aldığı sonuçlarla haklı bir övgü alan Kasımpaşa vardı. İkinci yarıyla birlikte yakaladıkları çıkış ve seriye bağlanan galibiyetler Kasımpaşa’nın artısıydı. Üstelik Türkiye Kupası’nda da yarı finale çıkmayı başarmışlardı.

        Her iki takımın da ofansif oyun anlayışı, karşılaşmanın zevkli geçmesinin en önemli nedeniydi. Maça iyi başlayan ve rakibine büyük baskı kuran Kasımpaşa oldu. Karabükspor’a top göstermediler. Fakat bu baskı ve üstünlük 10 dakika sürdü. Ardından ev sahibi takım orta alanda uyguladığı presle oyunda dengeyi sağladı.

        Oyun, gitgeller yaşanan tempolu bir mücadeleydi. Zaman zaman fiziksel düşüşler yaşandı. Final paslarında zayıftılar. Kasımpaşa, Turgut Doğan’ın beceriksizliği ve dengesiz topa vuruşları ile önemli fırsatları öldürdü diyebiliriz. Orta alanın dinamosu Castro iyi çalıştı. Maçın sonlarına doğru kenara gelerek, takımının hücum gücüne katkı sağladı.

        Karşılaşmanın son 4 dakikası Kasımpaşa adına kaçan galibiyetin notlarıydı. Karabükspor adına ise kabus gibiydi. Kontra topları iyi kullanan Kasımpaşa arka arkaya yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Tıpkı Castro’nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı 55. dakikada olduğu gibi...

        Maçın bitimine saniyeler kala Adem’in kafa şutu dışarı gittiğinde, arkadan itilme itirazları ve penaltı beklentisi tartışılacak bir karardı. Puanların kardeş payı olarak dağıtılması her şeye rağmen Kasımpaşa için kupadaki Konya sınavı öncesi moral oldu...

        TİTİ-VEYSEL ORTAKLIĞI

        Kazanılan bir puanda, neredeyse hatasız oynayan Titi ve Veysel’in büyük katkısı vardı.

        TURGUT DOĞAN ZAYIFTI

        Tunay’ın sakatlığı nedeniyle ilk 11’de yer alan Turgut Doğan, arkadaşları ile uyum sorunu yaşıyor. Ortaları dengesiz. Yer tutuşu yanlış. İyi gününde olsa ilk yarı maç bitebilirdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar