Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki benzer takım. Gösterişsiz, ne yaptığını bilen ve takım oyunu oynuyorlar. Olabildiğince disiplinden uzaklaşmıyorlar. Savunmaları güven veriyor. Topu ayağa oynamada başarılılar. İstikrarlı teknik adamlara sahipler…

        Üstelik her ikisi de kupada yarı finale çıkmış.. Ve rakip olmuşlar…

        Kasımpaşa, tıpkı Konyaspor gibi ligde üst sıraları hedeflemiş, Avrupa kupaları için mücadele ediyor. Kısacası kaderleri aynı.. Amaçları aynı..

        Bir anlamda kupanın provası gibi bir maç.

        Hemen belirtelim, İstanbul’un göbeğinde güzel bir havada oynanan karşılaşmaya ne yazık ki ilgi yoktu. Seyircinin olmadığı karşılaşmalar biraz tatsız olur. Ne var ki, Kasımpaşa artık bu duruma alışık. Onlar yalnızca maçı düşünüyorlar. Sanki dolu tribünlere oynarcasına motive olmuşlar. Ne istediğini bilen bir teknik direktör ve oyuncu topluluğuna sahipler…

        Bu tür maçlarda bireysel becerisi yüksek oyuncuların öne çıkması kaçınılmaz. Konya’da bunu gördük. İlk yarı da; Bajic, Fofana, Milosevic diğer oyuncuların bir adım önündeydiler. Kasımpaşa, Tunay’ın yokluğunu hissetti diyebiliriz. Adem’le iyi bir ikili oluşturuyorlardı. Kasımpaşalı oyuncuların çok top kaybı dikkat çekti. Her kaybedilen top rakibe avantaj sağladı. Orta sahayı alan Konyaspor, maçı da istediği gibi yönlendirdi.

        Aslında maça iyi başlayan Kasımpaşa’ydı. Adem hemen maçın başında iyi bir şutla Konyaspor kalesini yokladı. Sağlı sollu ataklarla baskı kurdular. Tüm bu iyi oyun 15 dakika sürdü. Oyunda dengeyi kuran konuk ekip Konyaspor son yarım saat hakimiyeti tümüyle eline aldı. İyi top çevirdiler. Topa daha çok sahip oldular. Her ataklarında Kasımpaşa kalesini tehdit ettiler. Fofana ayağına aldığı her topta tehlikeli oldu. İyi top saklayan ve takımını atağa taşıyan isim olarak dikkat çekti. Bajic’in yerden sert şutu ağlara gittiğinde Konya iyi oyununun sonucunu almış oldu. İlk yarının bitimine sayılı saniyeler kala, Koita’nın karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı atması Kasımpaşa adına şanssızlıktı.

        İkinci yarı roller değişti. Kasımpaşa daha atak ve istekliydi. Üst üste yakalanan pozisyonlar vardı. Müthiş bir baskı kurdular. Etkili oldular. Adem büyük çaba gösterdi. Karşılıklı ataklar maçın temposunu ve kalitesini artırdı. Kasımpaşa sağ kanadı iyi kullandı. Popov tüm ataklarda vardı. Titi’nin penaltıyı kaçırması Kasımpaşa’yı galibiyetten etti.

        ADEM-POPOV FARKI

        Kaptan, takımını atağa kaldırdı. Tehlikeli pozisyonlar yarattı. Penaltı kazandırdı. Çok çalıştı. Bir puan kazanılmasında büyük rol oynadı. Sağ bek Popov , dün tüm atakları başlatan, ortalar yapan isim oldu. Sağ kanat oyuncusu gibiydi..

        TİTİ’YE YAKIŞMADI

        Savunmanın bel kemiği. Büyük güvence takımı adına. Her zamanki performansından uzaktı. Üstüne bir de penaltı kaçırdı. Dünkü oyunuyla şaşırttı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar