Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baştan sona kontrolü bizde olan maçı rahat kazandık. Oyuncularımızın özgüveni ve kazanma arzusu yüksekti. Ayağa iyi toplar yaptık. Kontrollü oynadık. Gollerin ardından rakibi daha fazla riske zorladık. Savunma kurgusu ve kenarlardan atağa çıkma taktiğimiz tuttu. İkinci yarının bazı bölümlerinde topla daha çok oynayan Finlandiya’ya pozisyon vermedik.

        Finlandiya, grupta iddiası olmayan bir takım. Tipik bir İskandinav ekibi. Bırakın dünya çapında, Avrupa’da yıldız oyuncu yoksunu bir ülke. Futbol biraz amatör, biraz profesyonel bir spor dalı. Bugüne dek aldıkları sonuçlar ortada…

        Ne var ki, bugüne dek oynadığımız maçlarda hiç üstünlük elde edememişiz. Kısaca bize ters gelen bir ekip. Sert savunması var ve fizik gücü yüksek bir takım. Bireysel beceri desen sıfır. Tek özellikleri makine dişlisi gibi hatasız oluşları. Bu kez şanssızlığımızı yendik. İki güzel golle galip gelmeyi başardık.

        Dün akşam Antalya’da oynadığımız maçın önemi büyüktü. Mutlak galibiyet olmazsa olmazdı. Grupta bugüne dek oynadığımız 4 maçta 5 puan toplayabilmiştik. Yine zayıf bir ekip olan Kosova galibiyeti, aldığımız tek 3 puandı. Dün olduğu gibi, bundan sonraki karşılaşmalarda da puan kaybına tahammülü olmayan mücadeleler bizi bekliyor.

        Antalya, milli maçlar için en iyi atmosfere sahip şehirlerimizin başında geliyor. Dün de tribünleri dolduran sporseverler tüm coşkularını gösterdiler. Takım için ciddi bir moral desteği gösterdiler.

        Zor gibi gözüken maç, arka arkaya gelen gollerle sıkıntısız geçti. Ofans ağırlıklı bir kadro ve taktik, Fin ekibinin direncini bozdu. Gerçi disiplin anlayışlarından hiç uzaklaşmadılar. Ancak ayağa kısa paslar oyuncularımızın üstünlüğüydü. İlk golün hazırlanışı tam bir derslikti. Yunus-İsmail paslaşmasıyla başlayan, ardından gelen ortayı Olcay’ın Cenk’e bırakmasıyla kazanılan gol hızlı ve şaşırtıcı oldu.

        Her iki bekimiz İsmail ve Gökhan birer hücum oyuncusu gibiydiler. Çok sık ileriye çıkıp rakibe baskı kurdular. Takımın atak gücünü yükselttiler. Zaten teknik olarak iyi olan Türkiye, fizik gücü ile oynayan rakibini zaman zaman sıkıntıya soktu. Oyunun tamamında üstünlüğü elinde tutan oyuncularımız, biraz daha hızlı ve dikkatli olabilseler gol sayısını arttırabilirlerdi. Hiç pozisyon vermedik diyebiliriz. Finlandiya’nın sadece direkten dönen bir şutu vardı.

        CENK GERÇEK GOLCÜ

        İlk golde oyunu ve topu takibi müthişti. Kaleciden önce ayağını uzatarak golü attı. İkinci gol ise tam istediği bir pozisyondu. Kalabalık arasında iyi sıçradı. Topu kimsenin uzanamayacağı köşeye bıraktı. Bir golcünün yapacağı işleri eksiksiz yaptı.

        ARDA ETKİSİZDİ

        Barcelona’nın yıldızı, gurur duyduğumuz kaptandan doğal olarak çok şey bekliyoruz. Dün iki güzel hareket dışında oyunda ağırlığını hissettiremedi. Yıldız olunca beklenti yüksek oluyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar