Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günlerdir CHP İzmir İl Kongresi’ni konuşuyoruz. O’nun adayı mı seçilecek, yoksa bunun adayı mı?

        Mevcut İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yola devam edip etmeyeceğini, kongrede yeniden güven oyu alabileceğini koşuşan neredeyse yok denecek kadar az. CHP’de bu tartışmalar 7 Ocak’ta son bulacak. Oysa benzer bir durum AK Parti’de de yaşanıyor. En geç mart ayında yapılması beklenen İzmir İl Kongresi öncesinde, gazete sütunlarına yansımamakla birlikte siyasetin iktidar kanadında da tansiyon olabildiğine yükselmiş durumda. Kulislerde, partiyi 2019 seçimlerine götürecek takım kaptanının kimliği konusunda isimler havada uçuşuyor.

        Kimisi Ali Aşlık diyor, kimisi Aydın Şengül. Vitrinde bir kadın olacak görüşünü benimseyenlere göre de İlknur Denizli veya Nesrin Ulema, AK Parti’nin İzmir’deki patronu olacak.

        Hatta senaryoyu geliştirip, İlknur Denizli, Aydın Şengül, Ali Aşlık üçlüsünü aynı kadroya dahil edenler var.

        Uzak bir ihtimal ama olur mu olur...

        Herkes biliyor ki, AK Parti’de kimsenin görev seçme veya beğenmeme gibi bir lüksü yok. Reis bu formülü işaret ederse, hayata geçecek demektir.

        İlginçtir isimler konusunda CHP ile AK Parti arasında benzer bir durum söz konusu. İktidar partisinde de tıpkı CHP’de olduğu gibi mevcut başkan Bülent Delican’ın adını ağzına alanların sayısı azınlıkta. Yani AK Parti’de genel beklenti değişimden yana...

        EN BÜYÜK ENGEL

        Kulislerde değişimi gerekli gösteren öyle gerekçeler var ki saymakla bitmez. Bunların en başında da 16 Nisan geliyor. Referandumda İzmir’den çıkan ‘hayır‘ oylarının beklentilerden uzak kalması Delican’a bir dönem daha görev verilmesinin önündeki en büyük engel. Yola çıkarken birlikte olduğu takım arkadaşlarının bir bölümünü saf dışı bırakması da AK Parti İl Başkanı’nın kusurları arasında gösteriliyor.

        Merkezde sessice değişiklikler yaparken istikrar görüntüsünü bozmamak adına ilçelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘metal yorgunu’ olarak tanımladığı yönetimlere göz yumması da Delican’ın hanesine yazılan eksilerden biri. Ve hepsinden önemlisi iletişim kopukluğu. Aralarında meclis üyelerinin de yer aldığı pek çok partili il başkanlarının telefonlarına cevap vermeyişinden muzdarip. Kimine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Başbakan Yıldırım’a ulaşmak bile Delican’a ulaşmaktan kolay. Ancak hakkındaki olumsuz fikirlere rağmen Bülent Delican bir dönem daha görev alacağı umudu ile bir şeyler yapmaya çalışıyor.

        Çabaları karşılığı bulur mu, yoksa kulislerdeki senaryolar mı gerçek olur şimdilik bilinmiyor.

        Eminim Erdoğan İzmir’le ilgili kararını şu ana kadar vermediyse bilen geç ay sonuna kadar verecektir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar