Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk siyasetinde bugünlerde en çok merak edilen konularından biri kuşkusuz Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti’nin seçmen nezdindeki karşılığı.

        Ortaya birbirine o kadar zıt anket sonuçları sürülüyor ki, bunlara bakarak yorum yapmak neredeyse imkansız.

        Bir ankette nefesi AK Parti’nin ensesinde gösterilen İyi Parti, bir başka kamuoyu araştırmasına göre seçim barajını aşmaktan çok uzaklarda.

        Hal böyle olunca aktif siyasetçiler, bu yeni rakiple ilgili düşüncelerini söylerken, genel başkanlarının ağzının içine bakıyorlar.

        ***

        Şu İzmir çukurunda 40 yıldır gazetecilik yapan, sokağın nabzını tuttuğuna inanan biri olarak ben kendi hesabıma İyi Parti’nin durumunun hiç de Ankara’dan anlatıldığı gibi olmadığına adım gibi eminim.

        Elbette İzmir demek Türkiye demek değil. Ama İzmir’de çıplak gözle gördüğüm tablonun, Ankara’dakilerin gördüğüne hiç benzemediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

        VİTRİNDEKİ İSİMLER

        Bir kere kenti temsilen gerek kurucu, gerekse yönetici olarak vitrinde yer alan isimler son derece etkileyici.

        Mesela Müsavat Dervişoğlu.

        İzmir ve yakın çevresindeki MHP tabanında kredisi belki de Devlet Bahçeli’den bile yüksek bir isim. Ortada bu gerçek varken Dervişoğlu’nun ülkücü tabanın İyi Parti’de toplanmasını sağlayamaması olacak şey mi?

        Ya Prof. Suat Çağlayan’a ne demeli?

        Milletvekilliği ve bakanlık yapmış ama adı tek bir şaibeye karışmamış biri olarak “siyaseti sadece hizmet aracı” olarak görmek isteyen bir dönemin DSP hareketinden oy getireceğini düşünmemek mümkün mü?

        Bazı CHP’lilerin istifası sonrasında “tukaka” ilan ettikleri Aytun Çıray’ın mücadeleci kimliğinin her kesimden çok sayıda seçmen için örnek kabul edildiğini yok sayabilir miyiz?

        Siz bu figürlere bir de teşkilatçılığın ne demek olduğunu bilen, siyasi eğitimini bu ülke tarihine imzasını atmış ustalardan alan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ı ekleyin bir de.

        Sonra da parçaları birleştirin.

        Ne demek istediğim her halde kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

        Hala sonuca varamayanlar için biraz daha açıkça vurgulayalım;

        Türk siyasetinin bu yeni oluşumu ilk genel seçimlerde İzmir’den en az 6 vekil çıkarır.

        Fazlası olur, azı olmaz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar