Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Binali Yıldırım, 2 takvim gününe yayılan son İzmir ziyaretinde kent için önemli açılışlar yaptı, temeller attı.

        Bu maraton sırasında Başbakan bir de yuhalama/protesto eyleminin göbeğinde buldu kendini.

        İZBAN’ın Selçuk hattının açılışında bazı AK Partililerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yuhalaması, sonrasında da Kocaoğlu’nun töreni terketmesi kent gündeminde en az yeni hat kadar yer buldu.

        Oysa Yıldırım’ın 9 Eylül mesaisi sırasında attığı 3 stad temeli bile kent tarihine geçecek kadar önemliydi.

        Ancak Başbakan’ın 8-9 Eylül gezisi çok uzun süre en az temeller kadar İZBAN’ın Selçuk hattının hizmete girme töreninde yaşanan kriz ile gündeme gelecek.

        Krizin siyaseten sonuçları ne olur, sandığa nasıl yansır şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

        Ama bir Selçuklu olarak, Selçuklu seçmenin yaşananları kolay kolay unutmayacağını, zamanı geldiğinde tepkisini göstereceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

        Elbette böyle bir saptama yaparken, bir protokol krizine neden olan yuhalama eyleminin perde arkasını bilmek gerekir.

        PARTİLİLER TAŞINDI

        Tatsız olayın gelişimi şöyle:

        İZBAN’ın seferlerine başlaması nedeniyle AK Parti teşkilatı bir gövde gösterisi yapmak ister.

        Ne var ki, Selçuk teşkilatı ilçede istenen havayı estiremeyip, beklenen kalabalığı toplayamayınca meydana yakın ilçelerden partililer taşınır.

        Toplama kalabalığa rağmen meydanda coşku sağlanamayınca, AK Parti içinde “metal yorgunu” tanımının “cuk” oturduğu ilçe yöneticileri Kocaoğlu kürsüye gelir gelmez o malum yuhalama eylemine girişirler.

        Kendi kafalarına göre meydanda tansiyonu yükseltip, beceriksizliklerini örtme çabasından başka hiç bir amacı olmayan eylem hedefine ulaşmış görünse de kelimenin tam anlamıyla ters tepti.

        Ben, olay sırasında partililerine tepki vermemesine rağmen siyasi nezaketini bildiğim Başbakan Binali Yıldırım’ın yaşananları kesinlikle onaylamadığını, yeri-zamanı geldiğinde bunun hesabını soracağına da eminim.

        Neticede, işlevini çoktan yitirmiş AK Parti Selçuk İlçe Yönetimi Başbakan’ın tarihe geçmesi gereken 8-9 Eylül gezisine leke düşürmüştür.

        Toparlamak gerekirse;

        AK Parti cephesinde krizin sorumlusu olarak Aziz Kocaoğlu gösterilmek istense de, bu duruma neden olan Selçuk İlçe Yönetiminin bileti çoktan kesildi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar