Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12 Temmuz’da başlayan ve halen devam eden İZDENİZ grevinin kentte yarattığı trafik karmaşasını anlatmaya gerek yok.

        Yıllarca kentin karşı yakasına gitmek için sadece deniz yolunu kullanan binlerce insan, çaresizlikten toplu taşıma ile özel araçlara mahkum olunca ortaya müthiş bir sıkıntı çıktı.

        Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde İzmir ile Karşıyaka arasında gidiş gelişler insanlar için tam bir işkenceye dönüştü.

        O gidiş gelişlerde çile yaşayanlar için artık kimin haklı olduğu hiç mi hiç önemli değil.

        Bu insanlar sadece yaşadıkları çileyi ve bu çileye neden olanlara öfke duyuyorlar.

        Ancak, anlaşmazlıkla sonuçlanan günler uzayıp İzmir Büyükşehir Belediye şirketi İZDENİZ’in, taleplerin masumane olduğunu savunan Türkiye Denizciler Sendikası’na yüzde 10’un üzerinde bir ücret artışı önerdiği ve bunun kabul edilmediği duyulunca farklı bir hava esmeye başladı.

        Özellikle kamu çalışanları ve emekliler, sendikanın kendilerinin rüyalarında bile göremediği bir zam oranını kabul etmeyişine son derece tepkili.

        DİKKAT ÇEKİCİ

        Bu yüzden de sosyal medyada grevi ısrarla sürdüren Türkiye Denizciler Sendikası üyesi emekçileri sert biçimde eleştiren paylaşımlar dikkat çekici bir şekilde arttı.

        Kamu çalışanları ve emekliler yüzde 6 civarında bir zamla hayatlarını sürdürürken, sendikanın yüzde 12’yi yeterli görmemesi bu kesimde pek hoş karşılanmıyor.

        O tepki mesajlarında dile getirilen eleştirilerde sosyal adalete vurgu yapılıyor ve Türkiye Denizciler Sendikası’nın ısrarcı talebinin haksızlığına dem vuruluyor.

        Tepkiler bu kadar da değil.

        Grev nedeniyle İZDENİZ üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren siyasiler de paylarına düşeni alıyorlar.

        Onlar da, “Madem çalışanlara yüzde 15 zam gerek, neden kamu çalışanları ile emeklilerin ücretlerine de aynı oranda zam yapılması için sesinizi yükseltmiyorsunuz?” gibi farklı ama haklı bir suçlamanını hedefine oturtuluyorlar.

        Galiba bu iş biraz daha uzarsa, günün sonunda yaşanan çilenin tüm faturası grevci işçilerle onları destekleyen bir kısım siyasetçiye çıkacak.

        Benden söylemesi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar