Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çağımızda kalkınma ve demokrasi yerelde başlar, genelde şekillenir.

        Dünyamız bir yandan “ortak değerler” etrafında küreselleşirken, diğer yandan da; yerelleşmenin önemi azalmıyor, tersine daha da artıyor.

        Bu bağlamda; gelişme, kalkınma, sosyalleşme ve demokratikleşme anlamında pozitif değişim geçiren ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yönetimindeki Manisa; bir yandan eğitimde, kültürde, tarımda, sanayide, ticarette “yükseliş” eğilimini sürdürürken diğer yandan da; modernleşme, kentsel gelişim ve kent estetiği anlamında da genelin ve bölgenin “ilgi odağı” olma yolunda ilerliyor.

        Manisa; büyük bir değişimle ekonomik alanda “rekabetçi” konumuna gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün toplumla iletişim kanallarını sürekli açık tutması, uyguladığı yerel gelişme modeli, işbirliği ve koordinasyon yeteneği ile “yerel demokrasi”nin de güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Toplumun ve bireyin huzuru, mutluluğu, memnuniyeti odaklı yerel hizmet anlayışı; Manisa’nın ve ilçelerinin caddelerinde, sokaklarında, halka açık diğer alanlarında gözle görülür, elle tutulur bir hal alıyor.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün; kaynakları rasyonel kullanan, uygulamaları halkın “rıza”sına dayanan güven veren ve halkla iç içe yaşayan bir seçilmiş yönetici örneğidir.

        NELER DEĞİŞİYOR?

        Örneğin; tüm kentler için önemli bir problem olan, çözümsüzlüğe saplanan”kaldırımların işgali” konusu Manisa’da uzlaşmacı bir anlayışla ve ilgili kesimlerin “rıza”sına dayalı yaklaşımla çözüme kavuşturuldu. Öte yandan; “Eski Garaj Yeni Proje” olarak adlandırılan yatırım; belediye hizmet binası olmanın ötesinde aynı zamanda kütüphanesi, konferans-tiyatro salonları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, modern pazar yerleri ile Manisa’ya çağdaş bir görünüm kazandıran sosyo-kültürel bir yapıya dönüşüyor.

        Bu arada; kısa süre önce hizmete açılan Öğretmen Evi kavşağı; kentin trafik akışını da oldukça rahatlatıyor. Manisa; bir süre önce temeli atılan “Manisa Prime, Kentpark, Sümerpark”gibi sosyal projelerle daha modern ve yaşanabilir “kent kimliği” kazanacaktır. Başkan Ergün; Manisa’nın bütünüyle ilgili tamamlanma aşamasına gelen yeni bir imar planı çalışmalarını da yürütüyor.

        Halkla iletişim kanalları açık, saydam, hesap verebilir, uzlaşmacı, kucaklayıcı, üretken ve yatırımcı belediyecilik anlayışıyla Başkan Cengiz Ergün; Manisa’yı her alanda “rekabet gücü” yüksek bir konuma getiriyor.

        Sonuç olarak: Halk için halkla beraber yönetimle Manisa’nın ufku açılıyor, kaderi değişiyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar