Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2017; acı-tatlı, mutlu-hüzünlü olayları birlikte yaşadığımız, umutla umutsuzluk arasında yolculuk yaptığımız bir yıl oldu. 2018; sevgi tohumlarının yeşerdiği, birlik-beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği, umudumuzun canlandığı, çatışmanın, gerginliğin yerini birlikteliğin ve dayanışmanın aldığı bir yıl olsun. Yeni yıl; yeni bir başlangıç, yeni bir umuttur. Geriye bakanlar ileriyi göremezler. Geçmişin olumlu-olumsuz olaylarını birlikte değerlendirerek geleceğe daha sağlam ve güçlü adımlarla yürüyelim.

        Unutmayalım ki; geçmişin sadece olumsuzluklarıyla yaşayanlar; mutlu ve güzelliklerle dolu bir geleceği inşa edemezler. Geçmişe bakarak bugünü anlamak; sıcak ve koşulsuz bir sevgiyle geleceğin hayalini kurmak, mutluluğa ve umuda açılan kapının anahtarını elde bulundurmaktır.

        Dayanışmanın, kucaklaşmanın ve mutluluğu paylaşarak birlikte yaşama iradesinin gücü; her çeşit engeli kaldırmaya, barikatları aşmaya ve kilitli kapıları açmaya yeter. Yeter ki; gönül kapımızı kilitli tutmayalım, aklımızı da olumsuz düşüncelerle baskılamayalım.

        Bardağın sadece boş tarafını değil; dolu tarafını da görelim ve her problemin bir çözüm anahtarı olduğuna inanalım.

        Tüm kötülüklerin kaynağının ayrışma ve sevgisizlik olduğuna, sevginin karanlık tünelin ucundaki parıldayan ışık olduğuna inanalım.

        DEVRALDIĞIMIZ SORUNLAR

        Karmaşık, çetin ve çok bilinmeyenli her problemin mutlaka bir çözümü vardır; çözüm anahtarı da akıl ve güçlü iradedir.

        2018’e devreden öncelikli sorunlarımız:

        Gençlerin işsizliği, hayat pahallılığı, yoksulluk, terör, mal ve can güvenliği endişesi.

        Sık sık değişen eğitim sisteminde yaşanan problemler ve eğitimde kalite arayışı.

        Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ve nitelikli demokrasi konusundaki eksikliklerimize ilişkin tartışmalar.

        Ohal rejiminin hukuken denetlenemez rejim haline getirilmesine dönük kaygı ve kuşkular.

        AB ve Batı’yla ilişkilerimizdeki gerginlik.

        Toplumda oluşan kutuplaşmanın yarattığı ayrışma ve çatışmacı siyasal ortam. Cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet ve katliamlar.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye karşı tartışmasız bir başarıyla yürüttüğü ve BM Genel Kurulu’nda ABD’yi yalnızlaştırdığı Kudüs stratejisiyle ilgili uluslararası diplomasi.

        Sonuç olarak: 2018; barış, dayanışma, kucaklaşma ve sevgi yılı olsun...

        Not: Hemşehrilerimin yeni yılını sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle kutluyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar