Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fetö’nün hain darbe girişiminden sonra Menemen Seyrek’teki Gediz Üniversitesi de kapatılmıştı. Gediz Üniversitesi’nin yerine Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti, CHP ve MHP İzmir Milletvekillerinin çabası ve desteği ile devlet üniversitesi olarak İzmir Bakırçay Üniversitesi kurulmuştu.

        Ancak, ne var ki; Bakırçay Üniversitesi’ne 1 yıla yakın bir süre Rektör atanmamış, bu yeni üniversitenin kuruluşu “kağıt” üstünde kalmış; eğitim ve öğretime başlanamamıştı.

        Bu bekleyiş sürecinde, sorun çözme kapasitesi yüksek, insani ve toplumsal ilişkileri güçlü Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen halkını, belediye meclis üyelerini, muhtarları, sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin kapatılan Gediz Üniversitesi Kampüsü’nde eğitim ve öğretime başlanması için “güçlü” bir “toplumsal talep” oluşturdu.

        Başbakan Binali Yıldırım’ın ve İzmir Milletvekillerinin devam eden çabası ve desteğiyle “mutlu son”a ulaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı atadı. Bilindiği gibi; üniversite bir şehrin, bir bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine, kalkınmasına önemli katkı sağlayan, itici güç olan, sosyal yaşamını canlandıran, renklendiren, insan-toplum ve bilim odaklı, yolu aydınlığa giden en değerli yatırımdır.

        REKTÖR BERKTAŞ

        Menemen bölgesindeki en büyük yatırım olan ve 2 bin bahçeli konuttan oluşan Villakent Projesi’ni tasarlayıp ve uygulayan Ege-Koop’un Genel Başkanı ve aynı zamanda Gazeteci-Yazar kimliğimle kendisi de aslen İzmir’li olan Rektör Berktaş’ı ziyaret ettim, başarı dileklerimi sundum ve ileriye dönük planları hakkında bilgi aldım.

        Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı İzmir Bakırçay Üniversitesi’ni bölgenin, İzmir’in ve bilim dünyasının “vitrin”i haline getirecek “güçlü” irade ve kararlılık içinde gördüm. Berktaş, Van 100.Yıl Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji ve Klinik Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Üniversite Araştırma Hastanesi’nde “Kurucu Başhekimlik”, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Bölge Tabip Odası Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Başkanlığı da yapan Berktaş, “Ulusal Akreditasyon Programı”nı Türkiye’ye kazandırdı.

        Rektör Berktaş’ın bilim ve yönetim geçmişine baktığımızda “kurucu” kimliğinin öne çıktığını görüyoruz.

        Eleştiriye açık bir bilim adamı olan Berktaş, bölgenin ihtiyaçlarını şimdiden belirlemiş; tarım ve hayvancılıkla ilgili “akademik” ihtiyacı olduğunu söylüyor, “sanayi için de Teknokent lazım” diyor. Şimdi, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin deneyimli “kurucu”, “yapıcı”, yeniliğe ve eleştiriye açık Rektörü Berktaş’a destek olmak, önüne engel çıkarmamak zamanı...

        Sonuç olarak: Prof. Dr. Berktaş’a başarılar, yolu açık olsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar