Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİGİN son haftasında F.Bahçe ve Trabzon da şampiyonluğu sonuna kadar hak eden iki takımdı. F.Bahçe 2. yarıdaki müthiş çıkışıyla, Trabzonspor da ilk yarıdaki müthiş performansıyla sonuna kadar bu şampiyonluğu hak etti. Ama her branşta olduğu gibi şampiyon bir tanedir. Buda F.Bahçe lehine tecelli etti.

        F.Bahçe'nin son maç sendromları görüldüğü üzere bu karşılaşmanın ilk 60 dakikasında da ortaya çıktı. Golleri atıp yemesi, bazı oyuncuların hala geçen senenin etkisinde olması, ilk 60 dakika için F.Bahçe için stres ve gerginlik dolu geçti. Ama hem Denizlispor hem de geçen seneki Trabzonspor maçına göre değerlendirirsek F.Bahçe bu karşılaşmada daha tecrübeli göründü. Futbolcular geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha sakin kalmayı bildi. Bu da skora yansıdı. F.Bahçe böylesine zorlu bir maçta 4 golü bulabildi.

        Trabzonspor için ise çok trajik bir sezon oldu. Bordo-Mavililer belki hiçbir zaman bu kadar puanı toplayamayacak. Bu kadar gol atamayacak. Bu da bundan sonraki sezonlar için büyük bir handikap teşkil edecek. Çünkü takımdan mutlaka giden futbolcular olacak. Bu sezon parlayan isimlerin İstanbul'a veya Avrupa'ya gitme olasılığı bir hayli yüksek. Tekrar bu başarıyı yakalamak için çok büyük transferlere ve moral motivasyona ihtiyaçları olacak. Çünkü her şampiyonlukta karşılarına çıkan F.Bahçe karşısında yaşadıkları bu tramvayı atlatmak kolay olmayacak.

        F.Bahçe ligin ikinci yarısınıda 'takım' gibi oynadı. Özellikle Andre Santos ve Cristian Baroni'nin kazanılması İssiar Dia ve Miroslav Stoch'un ikinci yarıdaki iyi performansları, kaptan Alex'in muhteşem önderliğindeki asist ve golleri, Volkan Demirel'in kalede çok iyi durması, F.Bahçe'ye bu sezon şampiyonluğu getiren en büyük etkenlerdi.

        Bundan sonra F.Bahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar