Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLLİ maç sonrası formda olan takımlarımız sıkıntı çekiyor, Bursaspor gibi tam inişe geçmiş ekiplere 2 haftalık ara ilaç gibi gelebiliyor. İki taraftan bakıldığında Fenerbahçe açısından liderlik, Bursaspor açısından da "Ya tamam ya devam" niteliğindeki maçın çok zor geçeceği aşikardı. Bu atmosferde çıkılan maçta ilk yarıda futbol kalitesi düşük, ikili mücadeleleri ve faulleri bol bir karşılaşma izledik. Fenerbahçe'nin fiziki açıdan hiçbir sorunu görünmedi. Bıraktıkları yerden devam ettiler. Ama Selçuk ve Emre'nin yokluğu takımın kimyasını bozuyor. Bu ikili olmayınca Aykut Hoca orta alanda mecburiyetten Cristian'ı oynatıyor. Dia ve Stoch'tan yoksun kalıyorsunuz. Bu da sezon başından beri F.Bahçe'nin yaptığı en iyi iş olan kanat akınlarını durduruyor.

        Maça çıkan ilk 11 'e baktığımız zaman Fenerbahçe'nin kanatlarında solda Santos ve Niang, sağda ise Özer ve Gökhan Gönül yer alıyordu. Bundan önceki maçlarda ise Mehmet Topuz-Gökhan Gönül, Santos-Dia ikilileri kanatlardaydı. Fenerbahçe bu düzeninin dışına çıkınca pozisyon bulmakta güçlük çekiyor. Dün de 90 dakika boyunca baskılı oyuna rağmen F.Bahçe kaptığı topları pozisyona dönüştüremedi ve kalabalık Bursaspor savunmasının arasında bu topların erimesine izin verdi.

        Fenerbahçe'nin kadrosu çok geniş gibi görünüyor ama Emre'nin yerini dolduracak bir tek isim yok. Emre bu takımın 'olmazsa olmazlarından' biri.

        Bursaspor takımına bakacak olursak mücadelesini artırmaktan başka pozitif bir şey göremedim. Hele hele maçın ikinci yarısında 1-9-1 taktiği oynarmışcasına ne ileri çıkabildi ne de Fenerbahçe savunmasını rahatsız edecek pozisyonlar üretti.

        Bursaspor'un gelemediğini görünce Lugano neredeyse 30 dakika rakip ceza alanında oynadı. Bursaspor geçen sene şampiyon olurken defansif anlamda çok iyiydi. Ancak ofans oyuncularından büyük verim aldı. Volkan, Sercan ve Ozan İpek, geçen senenin performansı yüksek oyuncularıydı. Ancak bu sene aynı oyunculardan verim alınamıyor. Bursaspor'un bu sezon 3. sırada kalmasına nedeni bu.

        Sonuç olarak baktığımız zaman hak eden taraf Fenerbahçe'ydi. Bursaspor takımını kendi yarı alanına hapsetmek kolay değil.

        Aykut Kocaman'ın oyuncu değişiklikleri de yabancı kontenjanına takıldı. Andre Santos iyi oynarken bu değişiklikleri yapmak çok zor. Türkiye'nin bu kontenjan kurallarını yeniden düşünmesi gerek.

        Bursaspor en iyi bildiği işi, yani takım savunmasını, alan daraltarak ve ikili mücadeleleri kazanarak iyi yaptı.

        Fenerbahçe ise iyi bildiği işi bu maçta yapamadı. Yani kanatlardan gelmek, gol pozisyonlarına girmek ve kapılan topları pozisyon üretmeye yönelik kullanabilmek... Bunlar olmayınca maç doğal olarak 0-0 bitti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar