Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle şunu söylemeliyim ki Kasımpaşa takımı onurlu, küme düşmek istemeyen, sahada varını yoğunu koyan, karakterli bir futbol sergiledi. Ancak gol atamayınca bir türlü istenilen o puanı alamadı. Belki de bu sezonun kendileri için bittiği bir maç oldu.

        Trabzonspor, F.Bahçe’nin 2 hafta önce Kasımpaşa maçında düştüğü durumun aynısını yaşadı. Rakip ligin son sırasında olduğu için futbolcular maçın kolay olduğunu zannetti. Böyle olunca da Trabzonspor sezonun en etkisiz, en stresli maçını çıkardı. Trabzonspor’un 3 puanı almasındaki en büyük etken kemikleşmiş iskeletinin olması. Umut, Selçuk, Colman, Giray, Glowacki, Onur ve Jaja iyi bir iskelet teşkil ediyor. Bunların yanına kimi koyarsanız koyun maç kazanmasını biliyor. Defansta Egemen, orta sahada Engin, solda vasat bir görüntü sergilemesine rağmen Cale, Serkan ve bu takımın olmazsa olmazlarından biri Burak’ın olmayışı Trabzonspor’u olumsuz etkiledi. Bunların yerine konulan oyuncuların hepsi bir maçlığına da olsa iyi oynamaya çalıştı. Tabir-i caizse pansuman yapmaya çalıştılar. Ancak hedefleri büyük olan Şampiyonlar Ligi’nde oynaması muhtemel Trabzonspor’un bu oyuncularla ligin kalanında işi kolay değil. Eksiklerin bir an önce takıma dönmesi gerekyior.

        Trabzon’da bir de Yattara problemi var. Takım şampiyonluğa giderken bu kadar sorumsuz, defansa yardım etmeyen, oyunun içine girip hiç mücadele göstermeyen bir futbolcu olmaz. Trabzonspor takımı saha içerisinde hem Jaja hem Yattara’yı kaldıramaz. Günümüz futbolunda 2 Yattara veya 2 Jaja’ya ihtiyaç yok. Şenol Hoca’nın en büyük hatası Alanzinho’yu Yattara’nın yerine geç almasıydı. Bu değişiklik 2. yarının başında olsaydı Trabzonspor skoru artırmakta zorlanmazdı. Jaja, Trabzonspor’da Alex görevi görüyor. F.Bahçe’de Alex ne kadar etkili ve gerekli bir oyuncuysa Jaja da Trabzonspor için öyle. Brozek kardeşler kuvvetsizler, yere sağlam basamıyorlar. Gelecek sezon takımda olup olmamaları tartışılmalı.

        Kamuoyunda klişe bir söz oluşacak bu hafta: “Önemli olan 3 puan bundan sonra iyi futbol beklemeyin” diye. Ben de şunu söylüyorum. “Önemli olan 3 puan diyebileceğiniz haftalar son 6 haftadır. O haftalarda tabii ki önemli olan 3 puan” Ama bitime 9 hafta kala Trabzon’un Kasımpaşa önündeki sıkıntılı oyunu kötü sinyal. Bundan daha iyisini yapmaları gerekiyor.

        Son olarak da Umut Bulut’tan bahsetmek istiyorum. Takımı için bu kadar mücadele eden Burak’ın yokluğunda sol tarafı kapatan, her türlü presi yapan tabir-i caizse takımı için canını veren Umut’u ayrıca tebrik etmek istiyorum. Bence Hakan Şükür’den sonra Türkiye’de hücum presi uygulayan en iyi oyunculardan biri. Kuddusi Müftüoğlu son dakikada Tayfun Cora’nın Varela’ya girdiği pozisyonu es geçti. Varela’nın neredeyse ayağı kırılıyordu. Kırmızı kartlık bir pozisyonu gözünün önünde es geçmesi son dönemlerde iyi yönettiği maçlara yakışmadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar