Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlere karşı başlattığı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) destekli sınır ötesi operasyonun 58’inci gününde hedef Afrin’e ulaşıldı..

        Zeytin Dalı adı verilen harekatta büyük başarı kazanıldı.

        Bu operasyonun askeri kısmının yanı sıra bir de insani bölümü var. Yıllarca terör örgütünün baskısı altında, insafsız uygulamalara maruz kalan bölge halkı Türkiye’nin getirdiği barış ortamıyla mutlu.

        Hele hele yapılan gıda, giysi ve eşya yardımları ile de duacılar..

        Suriye ve Irak’ta, bu tür harekatlar yapan başka ülke askerleri, Rakka’da, Halep’te, Bağdat’ta, Guta’da taş taş üzerinde bırakmazken, akıllı ve adım adım sonuca giden TSK, sivillere zarar vermemek için büyük özen gösterdi.

        İNSANLIK BİZDE

        Askerimiz buna dikkat ederken, kaçan teröristlerin tuzakladığı bombaların patladığı Afrin’de 4 ÖSO askeriyle 7 sivil can verdi.

        Yıllardır BM’de, Avrupa Konseyi’nde, Avrupa Parlamentosu’nda ve de bilumum bu tür uluslararası topluluklarda, hep Türkiye aleyhtarı kararlar alan Batılılar Zeytin Dalı Harekatı’na karşı da çok uğraştı. Ellerinden gelse bir kaşık su da boğacaklar ama tutturacakları bir şey bulamıyorlar, beceremiyorlar..

        Raju’da, Cinderes’te ve de Afrin’de Türkiye’den giden gönüllülerin insani yardımları sürüyor. Yardımlara katılanlardan biri de İzmir’den... Tam bir gönüllü. Şu an Afrin’de..

        İnternet üzerinden konuştuk, yaşadıklarını anlattı:

        Türkler’in gelişiyle insanların yüzleri gülüyor. Ancak burada savaşan bazı milis gruplar, halkın mallarını yağmalıyor. Tek üzüldüğümüz konu bu. ‘Sizin için savaşmaya geldik’ diyerek çıkar sağlayanlar var. Bu kadar insafsız nasıl oluyorlar anlamıyorum... Çocukların durumu kötü. Acil doktor, sağlık ekibi lazım.

        PKK/PYD’ye karşı mücadele eden çok sayıda Suriyeli Kürt var. Çektikleri acıları ödetmek istediklerini söylüyorlar. Avrupa’nın bas bas bağırdığı gibi burada Türk Ordusu’nun sivillere hiç zararı yok. Bunu onlar da biliyor, amaçları Türkiye’ye nasıl zarar veririm, onun peşindeler. İç savaşta kapısını binlerce Suriyeli’ye açan ülkemiz, şimdi de onlara barışı götürüyor.”

        Türkler’e barbar diyenlerin aynaya bakması gerekiyor.

        ************

        Ne Güzel Söylemiş

        Toplum; sevgi ile kaynaşır, adaletle yaşar, dürüst çalışmakla ayakta kalır.

        (FARABİ)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar