Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de özellikle uyuşturucu ve trafik konusuna öncelik veren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, ilginç bir araştırma yaptırmış.

        Polislerin trafik kazalarında ağır yaralanması ya da şehit düşmesiyle ilgili istatistik çıkartan Aşkın, çoğunun emniyet kemeri takmadığını belirlemiş, ayrıca gözlemlemiş de.

        Bu tespitin ardından da hemen harekete geçmiş.

        Gözlemlerini ve şubelerden gelen raporları birleştiren Aşkın, bu durumu tüm teşkilatıyla paylaşmış..

        Neden ‘mış’ yazdım. Bunlar hep duyumdu.. Müdür beyi arayıp sordum, doğruluğunu öğrendim.

        Emniyet Müdürü Aşkın, özel telefonundan WhatsApp yoluyla yardımcılarıyla, şube ve ilçeler başta olmak üzere birimlerin başında bulunan müdürlere uzun bir yazı gönderdiğini söyledi.

        Hiç bir suçun cezasız kalmaması taraftarı olduğunu ancak önce uyarı yapmak gerektiğini dile getiren Aşkın, “Polislerin cezalandırılmasını istemem. O yüzden tespitlerimi arkadaşlarımla paylaşıp önce uyarıda bulunmak istedim” dedi.

        Aşkın’ın gönderdiği mesajda özetle şöyle deniyor:

        “Trafik ve İstihbarat şubelerinin tespitleriyle gözlemlerimi birleştirdim. Göreve giden ekiplerimizin büyük bölümü emniyet kemeri takmıyor. Bu da en ufak bir kazada daha fazla zarar görmelerine neden oluyor. Bu konuya tüm müdürlerin, amirlerin dikkat etmesi gerekir. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalı..”

        KLİP DE HAZIRLATTI

        İzmir’e atandığında Hüseyin Aşkın bey için ‘farklı bir müdür, farklı bir polis’ diye yazmıştım. Her geçen gün haklı olduğumu görerek seviniyorum.

        Müdür bey yaptığı uyarı yazısının sonuna bir de klip ekletti.. Polis çocuklarının rol aldığı klip gerçekten profesyonelce hazırlanmış.

        Kız ve erkek çocuklar, babalarına kemer takmaları, trafik kurallarına uymaları ve ailelerini düşünmeleri için mesaj veriyor. Bence bundan daha etkili bir uyarı olamaz. Emniyet Müdürü Aşkın’ın başlattığı bu uygulama tüm polis teşkilatına örnek olacak nitelikte.

        Polislerin vatandaşa örnek olması gerekir. Önce kurallara bizler onlar uyacağız ki vatandaşımız da uysun. Bir polis acil bir durum yokken kırmızı ışıkta geçerse, kemer takmazsa, sinyal vermezse nasıl aynı şeyi başkasından isteyebilir.

        Müdür bey İzmir’deki tüm polislerin trafik cezası yazabileceğini söylemişti. İşte onlar kurallara uyarsa o zaman vatandaşa da söz söyleme hakkı doğar.

        Bu uygulama için teşekkürler Hüseyin bey..

        ************

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Önce doğruyu bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir: ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz..

        (FARABİ)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar