Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de yaşayan avukat Ahmet Gürol Şağban, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili elinde doneler olduğunu ve belgesel yapmak istediğini belirtti. Benden bu konuda yardım istedi.

        Böyle bir konuda seve seve gönüllü olunur. Ben de arkadaşıma ‘sonuna kadar yanındayım’ dedim. Teknik konularda yolunu açtım, kolaylık sağladım. Uzun uğraşların ardından o gün geldi ve bana ‘danışman’ (sağolsun öyle layık görmüş) sıfatı verilerek kurgulanan belgeseli baştan sona izleme fırsatı buldum.

        İki saati aşkın süren ve FETÖ/Paralel Yapı’nın başındaki Fethullah Gülen’in Türkiye ve Amerika günlerini de kapsayan belgesel; akıcı dili, sıkmayan geçişleri, vurucu anlatımı, bilinmeyen yönleriyle tarihe not düşüyor..

        Senaryo yazarlığı geçmişi olan Ahmet Gürol Şağban, belgeselde edebiyatçı tarafıyla öne çıkmış.

        Darbe girişiminde, başına silah dayayıp kendisini götürmek isteyen haini tokatlayarak elinden kurtaran Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli Albay Güven Şağban’ın kardeşi olarak da belgeseli ilginç hale getirmiş..

        Belgesele ağabeyinin bu görüntülerini de ekleyen Avukat Şağban, çok konuşulacak, farklı bir film hazırlamış.

        İZLEYELİM, İZLETELİM

        Milletin yanı sıra askerlerin mücadelesinin de ön plana çıkarıldığı belgeselde, Türkiye’nin atlattığı badirenin farklı ayrıntıları yer alıyor.

        Herkesin imkanı olsa da, Ahmet Gürol Şağban’ın gecesini gündüzüne katarak, büyük emeklerle yaptığı bu iki saatlik bu filmi izleyebilse.

        Bence kurumların-şirketlerin, İzmir’de gönüllü bir ekibin, amatör bir ruhla ama ustaca ortaya çıkardığı bu sanat eserini çalışanlarına, belediyelerin vatandaşlara izletmek için çabalaması lazım. Keşke televizyonlarda gösterilse, ya da sinema salonlarında yerini alsa..

        Yıllardır ülkenin başına musallat olan, her hükümetten bir şeyler koparan, sonunda da ülkeyi yönetmek için planını ortaya koyan, Türkiye’yi parçalamak isteyen güçlerin piyonu olan bir örgütün yaptıkları affedilemez..

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kolay kurmadı. Onu yaşatmak hepimizin görevi... Siyaseti bırakalım ve bu uğurda büyük mücadele veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, hükümete, güvenlik güçlerine destek olalım.

        Bu açıdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin 81 il başkanına yaptığı, “15 Temmuz etkinliklerine katılın” çağrısı çok olumlu..

        Ne güzel söylemiş

        Kadın hiç gitmeyecekmiş gibi sever; ama yeri geIir hiç sevmemiş gibi gider.

        (J. CHRİSTOPHE)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar