Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazeteciliğe yeni başladığım yıllardı.. Hürriyet’te kadrosuz polis-adliye muhabirliği yapıyorum.

        Hafızam beni yanıltmıyorsa yıl 1986. Sürmanşet bir haber. Başlığı da “En büyük tehlike Fethullahçılar”.. Haberde, bir istihbarat raporunun tüm ayrıntıları yayınlandı.. Raporda özetle Fethullah Gülen’in cemaatleşmesi ve ülkenin başına tehlike olduğu yer alıyordu.

        O günden sonra kafamın bir köşesinde hep bu haber kaldı. Ve o gruba hep endişeyle baktım.. 15 Temmuz son nokta oldu ve taa o yıllarda yayınlanan raporun doğruluğu kanıtlandı.

        Çıkış noktası İzmir olan bu örgütün, kilit adamları da hep İzmir’den..

        15 Temmuz ihanetinin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hâkim Çetin Sönmez’in ifadesinde ilginç bir ayrıntı yer alıyor: Bozyaka Talebeleri..

        Sönmez, üniversitede olduğu dönemde FETÖ ile irtibatlı olduğunu belirtti.

        HAKİMLERLE YEMEK

        1988’de Polis Koleji’ndeki öğrencilerin “cemaat abisi” olduğunu, ev sohbetlerinde öğrencilerle bir araya geldiğini söylediği öğrenilen Sönmez, şunları anlattı:

        “Cemaat olarak bildiğim örgütle irtibatlı yurt ve evlerde kaldım. O dönemde tanıdığım arkadaşlarımla, cemaatle ilişiğimi kestikten sonra da örgütsel amaç olmaksızın görüştüm.

        Ali Rıza Ç. Hasan M. Akın K. Mehmet D. Tayfun K. ve Fazlı D. ile staj gördüğüm dönemlerde yapılan sohbetlere katılıyordum. Fethullah Gülen ile bir okulun üst katında bulunan geniş mekânda çoğunluğu hâkim adayı olan arkadaşların bulunduğu toplantıda yemek yedim. Gülen’e doğrudan bağlı olan, gerektiğinde uzun yıllar uyuyan hücre şeklinde hareket edebilecek ve ‘Bozyaka Talebesi’ olarak anılan gruptan haberim yok. Gülen’in İzmir Bozyaka’ya yakın bir yerde bulunan Yamanlar Öğrenci Yurdu’nda ve okulunda kaldığını duymuştum.”

        İZMİR POLİSİ BASTI

        Eski hakimin anlattığı yer Paralel Yapı’nın ilk okulu olarak biliniyor. 1983’te İzmir’in Bozyaka semtindeki talebe yurdunun “Yamanlar Koleji” adıyla koleje çevrilmesi ile örgütün ilk okulu olarak hayata geçirilmişti. Paralel örgüt, Yamanlar’dan sonra İzmir ve Türkiye’nin diğer illerinde de onlarca kolej, dersane ve yurt kurmuştu.

        Bu okula 2016’daki darbe girişimi öncesi İzmir polisi baskın yaptı ve Gülen’in Pensilvanya’ya gitmeden önce zaman zaman kullandığı özel bir oda buldu.

        Eğer o odanın sırrı çözülürse, FETÖ’nün uyuyan hücreleri diye nitelenen ‘Bozyaka Talebeleri’ne ulaşılır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar