Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazı insanlar göstermeliktir.. Sosyal medyada paylaştığı özlü sözlerin, ders niteliğindeki deyimlerin, sevgi sözcüklerinin hiçbiri kendileri için geçerli değildir.

        Paylaşırlar, başkalarından beklerler. Kendileri yine bildiğini okur..

        Hayvan sevdiğini sanan bazı hayvanseverler de öyle.. O tiplerin sevgisi gelip geçicidir.. Hercaidir.

        Yazlığa, evlerine aldıkları hayvanı mevsimlik severler.. Sonra da hooop sokağa.. Ama söze, eleştiriye geldi mi de mangalda kül bırakmazlar.

        Kentlerimiz, turistik ilçelerimiz, beldelerimiz bu yüzden başıboş hayvanlarla doludur. Artık ne belediyeler, ne de gerçek hayvanseverler, sokaktaki kedi-köpeklerin bakımına yetişemez oldu.

        Buna son örnek Marmaris. Turizm merkezi Marmaris’te, tatilcilerin dönerken hayvanları sokağa terk etmesi yüzünden kedi ve köpek barınaklarının tamamının dolduğu, sokaklarda 20 bin kedinin yaşadığı belirtildi.

        Aşırı yoğunluk nedeniyle barınağa ilave bölümler yapılmasına rağmen kapasitenin yetersiz kaldığı açıklandı.

        Hafta başında Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan açık açık konuştu.. Yazın tatile gelenlerin, giderken hayvanlarını sokağa terk etmesinin, kedi ve köpek barınaklarının tamamen dolmasına yol açtığını söyledi.

        Marmaris’te kedi kısırlaştırma seferberliği başlattıklarını vurgulayan Kaplan, “Marmaris sokaklarında yaklaşık 20 bin kedi yaşıyor. Kısırlaştıramazsak ciddi tehlikeler bizleri bekliyor. Veteriner Hekimler Odası’ndan da bu konuda destek bekliyoruz. Özellikle tatilcilerden hayvanları yazlık değil ömürlük sevmelerini bekliyoruz” dedi.

        BARINAKTAN EDİNİN

        Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Gürol Yakal da dertli. Yakal diyor ki:

        “Sezon başında köpek alıp, sezon sonunda bırakıp gidiyorlar. Bundan çok muzdaribiz. Köpek almak isteyenler barınağımızdan alsınlar. Aşıları ve kontrolleri yapılan bu köpeklerin alınması diğer köpeklere de iyilik anlamına geliyor. Barınaktan sahiplenilirse biz itaat dersleri de veriyoruz.”

        Marmaris Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Bora Deveci ise, belediye tarafından sağlanan 55 ton, bağışlarla birlikte toplam yıllık 60 ton mama tükettiklerini anlattı.

        Köpekleri sahiplendirirken hiçbir ücret alınmadığının altını çizen Deveci, “Köpeklerin gerekli bakımlarının sahiplenen kişi tarafından yapılması ile ilgili sözleşme imzalattırıyoruz. Eğer bakım ve beslenmesinde eksiklik tespit edersek hayvanı geri alıyoruz” dedi.

        Göstermelik hayvan sevmeyin... Bırakacaksanız da lütfen almayın..

        ————

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Ya sevdiğini alacaksın, ya da aldığını seveceksin.

        (Metin USTAOĞLU)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar