Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor’un 6-1’lik Akhisar mağlubiyetinden sonra ‘Hepiniz gidin’ diye yazmıştım. Ersun Yanal gitti. Muharrem Usta yönetimine de aralık ayındaki seçimsiz genel kurulu, seçimli hale çevirmelerini önermiştim. Dinleyen olmadı! Herhalde takımın tam dip yapmasını bekliyorlar! Sorun derin arkadaşlar, kimse kimseyi kandırmasın. Takım içerisinde yığınla sorun var ve operasyon yapılması gerekiyor. Yapılamadığı için de olan Trabzonspor’a oluyor. Çok yazık!

        Bu operasyonu Rıza Çalımbay yapamaz. Muharrem Usta’nın sazı eline alması gerekiyor ama başkanı ara ki bulasın. Ya Amerika’da ya da İngiltere’de kendi işlerini takip ediyor. Düşünün Trabzonspor’un hocası belli olacak, ortalıkta yoktu. Eğer “Trabzonspor benim umurunda değil” diyorsa söylesin ve yıl sonundaki kongreyi seçimli hale çevirsin. Ya da işinin başına geçsin, kendisini hissettirsin. Bir başıboşluk var Trabzonspor’da. Camianın derinlerine seslenmek istiyorum: Tutun elinden Trabzonspor’un yoksa yere düşecek, ayağa kalkamayacak... Neyse; Rıza Çalımbay hocadan başlayalım. ‘Bordo-Mavi’ Rıza’ydı dün akşam! Gömleği mavi, kazağı bordo... Yapma be Rıza hocam. Beşiktaşlı olduğunu herkes biliyor. Şenol Güneş hocayı hiç mi görmedin, adam “Ben neysem oyum” diyor ve bordo-mavi takım elbisesini de gururla giyiyor.

        Sana ‘Beşiktaş’ın siyah-beyazlı rengiyle maça çık’ demiyorum ama en azından ‘Kendini de inkar etme’ diyorum. Nokta. Gelelim maça, Ersun Yanal takımın kimyasını bozduğu için Rıza Çalımbay’ın işi gerçekten çok zor. İki gün içerisinde takımını tanıma ihtimali tabii ki yoktu fakat en azından şunu yaptı Rıza hoca, futbolcuları yerli yerinde oynattı. Örneğin Sosa’yı 10 numara yaptı, doğruydu ama gereksiz yere oyundan atılması can sıktı.

        Savunmada Pereira, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş ve Mas dörtlüsü iyi gibi gözüktüler. Rıza hocanın daha fazla yenilikler yapmasını bekliyordum. Castillo ile başlayabilirdi ya da Rodellega- Burak ikilisi aynı anda olabilirdi. 6-1’lik faturanın Abdülkadir’e kesilmesini de hiç doğru bir hareket olarak görmüyorum. Kaldı ki, o Abdülkadir oyuna ikinci yarıda girdiğinde heyecan getiren tek isimdi. Yani Rıza hoca da gelgitler yaşıyor. Hadi ilk maçıdır diyelim ve şimdilik bu kadar eleştirelim, kredisi var ama takımın puan sıralamasındaki durumu da ortada.

        CAMİA GÖREVE

        “Başka Trabzonspor yok” diyorsunuz. Doğru. O halde, camianın büyükleri bugünden itibaren ayağa kalksın ve Trabzonspor’a yardım etsin, kenara çekilmek ve tam dip yapmasını da beklemek hiç doğru değil. Eğer bu kulüp giderse aynı gemide sizler de olacaksınız. Bu dediğimi sakın unutmayın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar