Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kabul etmek gerekiyor ki Beşiktaş ligimizin en üst düzey takımı. Trabzonspor’a gelince, yapılanma süreci devam ediyor ve kesinlikle doğru yoldalar. Bu bilindik gerçeği anımsatarak başlayalım istedim. Beşiktaş müthiş tempolu başladı. 4’te Adriano’nun yoktan var ettiği pozisyonda Cenk’in attığı gole Onur’un yapacağı bir şey yoktu. Sonrası mı? Beşiktaş takımı, Fabri hariç rakip kaleye ailecek geldi! Herkesin “Eyvah” dediği anda toparlanan Fırtına, Okay’ın beraberlik golüyle ayağa kalktı. Yalnız, o golü ben Fabri’nin gördüğüne inanmıyorum! 7 golün atıldığı karşılaşmada mağlup olan Trabzonspor’a yazık oldu.

        Beraberlikten sonra dengeyi kuran Trabzonspor, orta saha hakimiyetini ele aldı. Onazi ve Okay’ın da performansı iki katına çıkınca Yusuf Yazıcı iki, Rodallega da bir net pozisyon buldu ama atamadılar. Fabri’nin de hakkını yemeyelim, içine Onur kaçmış gibiydi! İkinci devre N’Doye kesinlikle arandı. N’Doye, rakip defansı yorma ve top tutma özelliklerine sahipti. Rodallega arkası dönük oyunu oynayamayan, sadece kendisine top atılırsa etkili olabilen bir oyuncu. Yine de işini yaptı ama yetmedi. Quaresma’nın yerine oyuna giren Aboubakar’ın etkisi 55’te ortaya çıktı ve Onur’a öyle güzel bir gol attı ki; Onur sadece bakakaldı.

        Ersun Yanal’ın ince taktik anlayışı işte bu tür büyük maçlarda ortaya çıkıyor. Castillo’ya özgürlük tanıdı ve o da bu maçta gereğini yaptı, attığı gole şapka çıkarmak gerekiyor. 2-2’lik skorun gazıyla iyice coşan Trabzonspor, Castillo’nun golünden tam iki dakika sonra bu kez Rodallega’nın golüyle bir anda 3-2 öne geçen taraf oldu. “Ben de Beşiktaş gibi bu ülkenin üst düzey takımı olacağım” mesajını verdi. 74’te Talisca, Onur’un serbest atışlardan gol yeme hastalığını bildiğinden kapattığı köşeden topu geçirdi ve skor 3-3’e geldi. Sanki basketbol maçına dönen derbide santra yapıldığı sırada Rodallega’nın şutu, ‘Yok böyle bir maç’ dedirtti.

        Sonuç olarak Şenol Hoca, Ersun Yanal’ın Trabzonspor’unu yendi ve yenilmezlik unvanını elinden aldı. Maçın hakkı beraberlikti aslında ama uzatma dakikalarında Atiba’nın attığı galibiyet golü, Medical Park’ta adeta büyük şok etkisi yarattı. Yazık oldu Trabzonspor’a... Onur’a da kızgınım. Maçtan sonra hakeme itiraz etmek ne demek? Gereksiz kart görerek cezalı duruma düştün, oldu mu şimdi?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar