Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Helal olsun Trabzonspor’a... Rizespor maçı öncesi herkes endişeliydi. Yusuf Yazıcı, Pereira ve Uğur Demirok’un yokluğunda yerlerine oynayacakların performansı merak ediliyor ve zor deniliyordu galibiyet için... Fakat dün görüldü ki Trabzonspor takım olmuş, aylardır oynamayanlar bile forma şansı bulduğunda gereğini yapar hale gelmiş. Tebrikler...

        Durica, Zeki Yavru ve Bero’dan bahsedelim, görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler. N’Doye’un attığı golde Zeki Yavru’nun büyük payı vardı. Durica ilerlemiş yaşına rağmen Kweuke’ye adım attırmadı. Bero da çok iyiydi, yaptığı çapraz koşular Rize’nin aklını başından almaya yetti. Mas’a gelince, o tam bir profesyonel. Arjantin Milli Takımı’ndan sakat döndü, iğneyle oynadı, harika da oynadı. Pozisyon vermediler mi, verdiler ama kaleci Onur’un da hakkını verelim; libero gibiydi, kritik hamleler yaptı. Olcay Şahan maçın kilit adamıydı ve ani çıkışlarına hayran kaldığımı da ifade etmeliyim. Aralara attığı milimetrik paslar her defasında tehlike yarattı Rize kalesinde.

        Castillo’nun estetik futboluna sözümüz yok ama hep diyorum; takım oyununda hiç yok, kafasına göre takılıyor... Ersun Hoca’nın hiç sevmediği hareketler bunlar, koca lig bitmek üzere ama Castillo’da bu açıdan en ufak bir ilerleme yok. Bakalım sonu ne olur bu işin? Neyse, N’Doye’un sarı kart görmesiyle Beşiktaş maçında oynayamayacak oluşu bana göre büyük kayıptır. ‘Rodallega var’ diyeceksiniz, doğru da; N’Doye rakip savunmaları sert koşularla dağıtabilen özelliklere sahip. Rodallega ise top kendine geldiğinde etkili olabiliyor. Sorunu çözecek olan Ersun Hoca’dır diyelim, noktayı koyalım.

        Rizespor’a gelince; Trabzonspor’a gol atabilmek için çok çaba sarf ettiler, pozisyon da buldular ama becerikli elemanları olmadığından hep duvara tosladılar. Ve sanki küme düşecek havasına girdiler! Sonuç olarak Trabzonspor, ikinci yarıdaki süper çıkışını sürdürüyor. 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik elde etmek rekor sayılır! 26 puan toplamak da büyük iştir. Helal olsun Trabzonspor’a demek gerekiyor. 2017’de mağlubiyeti bulunmayan Fırtına’nın Beşiktaş maçındaki performansını da çok merak ediyorum... Eğer Beşiktaş’ı da yenerse, Trabzonspor’un 3.’lük şansı bana göre çok yüksek. Parametreler bunu gösteriyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar