Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şunu net olarak söylemeliyim.

        Galatasaray buradan şampiyonluk vermez.

        Artık ikincilik önemli.

        25 yıl Galatasaray’ı takip ettim. Hayatımın büyük bir çoğunluğu bu kulüple geçti.

        Ben daha Galatasaray’ın buralardan şampiyonluk verdiğini görmedim.

        O yüzden bu kadar iddialı yazıyorum.

        Dün maçı sonuna kadar hak ettiler. İnanılmaz mücadele ettiler. Hatta ölümüne futbol kavgası yaptılar. Kötü oynayanlar bile hiç sırıtmadı. Herkes birbirine yardım etti. Seyircinin olağanüstü itmesiyle Beşiktaş’a özellikle oyunun son 25 dakikasında beyaz bayrak çıkarttılar.

        Tabii ki maçın müthiş kırılma anları yaşandı. Örneğin ilk yarıda Negredo’nun, ikinci yarıda Babel’in pozisyonları maçın kaderini belirledi.

        Ben kaçan bu golleri konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum. Ve bu yenilginin tek suçlusu Beşiktaş yönetimi ile Şenol Güneş’tir. Güneş’in tüm negatif enerjisi takıma yansıdı.

        10 gündür Fenerbahçe maçı ile uğraşıyorlar. 10 gündür rakiplerine laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Önlerinde sezonun en önemli maçı olduğunu unuttular. 3 milyon dolarlık Türkiye Kupası’nda yaşananlar için 40 milyonluk Şampiyonlar Ligi’ni feda ettiler. Kader maçını ‘F.Bahçe’ diye diye kaybettiler.

        Galatasaray belli ki dersini çok iyi çalışmış. Rakibin aklı başka yerdeyken Galatasaray maça huzurlu bir şekilde hazırlanmış. Beşiktaş’ı ezberlemiş. Her şey koordinasyonlu, kontrollü ve planlıydı. Ve bence Terim ustalık döneminin en önemli maçını sergiledi. Açıkçası Şenol Güneş’i köşeye sıkıştırdı ve şah mat etti. Beşiktaş hiçbir varlık gösteremedi.

        Aslına bakarsanız kalite bakımından Beşiktaş rakibine oranla daha önde bir takımdı. Ama tabi ne kadar kaliteli olsa da hırs, heyecan, istek olmayınca bir işe yaramıyor. Galatasaray bütün açıklarını üst düzey mücadele ile kapatmaya çalıştı. Yardımlaşma olağanüstüydü. Maçın en kötü gittiği anlarda bile heyecanlarını yitirmediler. Muslera yine mükemmeldi. Rodrigues yıpratıcı, Mariano’nun yerine giren Linnes’in müthiş performansı şaşkınlık vericiydi. Fernando bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

        Beşiktaş’ta ise ilk yarı biraz Talisca, biraz Queresma ve biraz da Medel vardı. Hepsi o kadar.

        Sonuç olarak G.Saray’ın şampiyonluğu hayırlı olsun dostlar.

        MUSLERA

        Bu adama bu sezon neler söylendiğine hala inanamıyorum. Böyle bir kaleci bulduklarına dua edeceklerine bir iki hatalı gole söylenmedik söz bırakmadılar. İki maç boy gösterdi, neredeyse şampiyonluğu getirdi. Büyük oyuncu Muslera gibi olur.

        ŞENOL GÜNEŞ

        Fenerbahçe maçında yaşananları fazla kafaya takmış. Bu net olarak belliydi. Keyifsiz ve isteksizliği futbolcularına da yansımış. Böyle özel bir hocanın bunları yapmaya hakkı yoktu. Koca bir sezonu tek başına heba etti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar