Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray bu maçı bileğinin hakkıyla, çatır çatır oynayarak, fizik ve kimyasını ortaya koyarak kazandı.

        İki takım arasında kıyaslama bile yapmak Galatasaray’a ayıp olur.

        Takım halinde bir bütün oynamak Galatasaray’ın en büyük özelliği. Futbolcular sahaya her şeyini yansıtıyorlar ve sonuna kadar mücadele ediyorlar.

        Kara tahtada teorik olarak kendilerinden istenilenleri pratikte sahaya birebir yansıtıyorlar. Trabzonspor’un bütün zaaflarını belli ki iyi incelemişler. Ve hep oralardan çalıştılar. Rakibin silahları Burak’ı ve Sosa’yı kilitleyip, baskı yapıp Trabzonspor’un top kayıplarını çoğalttılar. Hataya zorladılar. Hem Feghouli’nin hem de Gomis’in golü de böyle geldi.

        Trabzonspor için acı bir teşhiste bulunmak istiyorum... Her yıl bu kadar berbat oyuncuları büyük paralarla kadrosuna katan Bordo-Mavililer, hem ‘büyük olma’ özelliklerini giderek kaybediyorlar hem de artık ligde her yıl daha fazla zorlanmaya başladılar. Herkes ileriye giderken, Trabzonspor berbat yönetimleri ile gittikçe dibe batıyor. Bunu söylemek istemem ama önümüzdeki yıllarda Trabzonspor’un ismi zorunlu olarak “Yeni Trabzonspor” ya da “Gerçek Trabzonspor” olarak değişirse çok şaşırmamak gerekir. Ve tabii ki bunun bedelini birileri ödemeli.

        Galatasaray’ın kendi sahasında ekstra bir gücü var. Arkasındaki 50 bin kişi müthiş bir katkı sağlıyor. Terim’in gelişiyle futbolcularla uğraşmayı bırakmışlar ve ortada sonuna kadar destek var.

        Galatasaray’da sahaya kim çıkarsa çıksın savaşıyor, mücadele ediyor, sonuna kadar direniyor. Rakiplerini yıpratıyorlar, yani kazanmak her şeyi yapıyorlar. Eğer bu konsantrasyonun yarısını deplasmanlarda gösterselerdi, Galatasaray bugün çoktan şampiyon ilan edilirdi.

        Dün Selçuk ön plana çıktı. Bağlantıları müthiş sağladı. İleri-geri çok çalıştı. Belli ki Selçuk’un iyi oynaması için ya Şenol Güneş ya da Fatih Terim olmalı. Şu anda takımın en etkili silahlarından birisi. Galatasaray Selçuk’u yeniden kazandıysa bunu Terim’e borçlu. Rodrigues biraz tutuk, Belhanda az etkili, Donk ise Selçuk’a en fazla yardımcı olan oyuncuydu. Ama bütün bu oyuncuların ortak özelliği çılgınca ve kararlı bir şekilde mücadele etmeleriydi.

        Ve tabii Gomis’e ayrı parantez açmak gerekir. Şunu açıkça söylemeliyim ki Gomis bu ülkeye gelen en iyi yabancı santrfor.

        Bir şeyi belirtmek lazım.

        Şu anda lige baktığınız zaman şampiyon gibi oynayan tek takım Galatasaray.

        OLCAY ŞAHAN

        Maç sonundaki saçma sapan açıklamaları anlaşılır gibi değil. Bir futbolcu önce işine bakmalı. Futbolunu oynamalı.

        RIZA ÇALIMBAY

        Hala büyük maçları okuyamıyor. Okay’ı stopere çekerek maçı verdi. Abdülkadir dururken Gomis ile dişe diş mücadele eden Hubocan’ı oyun dışına almak büyük bir teknik direktör hatasıydı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar