Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray bu tip takımları leblebi çekirdek niyetine yer.

        Bruma çıkar sahneye, bazen Sneijder, bazen Podolski. Tek başlarına yetenekleri ile acizlikte zirve yapmış takımları ezerler geçerler.

        Dün Bruma çıktı. Gaza bastı. Çorap söküğü gibi çözüldü Bursaspor. İlk iki gol gelince de her şeyi ile rahatladı Galatasaray. Ama şu var. Galatasaray her zaman olduğundan daha hırslı, daha istekli ve organizeydi. Bunu da belirtmek lazım. Bruma’nın dışında Podolski, Selçuk ve hatta Sabri ağırlığı Bursa’ya gerçekten çok fazla geldi.

        Ama tabii ki sakin denizde herkes kaptan kesilir.

        Galatasaray’ın asıl sorunu geneldeki yetersizliği. Yani şöyle bir sezona bakın. Zirvede mücadele eden bir tane takımı yenme başarısı gösterememişler ve neredeyse tümünü kaybetmişler. Sezonun yıldızı Bruma’nın bile sadece Beşiktaş ile ilk yarıda oynanan maçın ilk 45 dakikası hariç bir tane maçı yok.

        Aslında bakarsanız kadro konusunda diğer takımlardan çok fazla eksiği yok Galatasaray’ın. Ancak Muslera, Bruma ve Selçuk’un dışında sezona her şeyini veren tek futbolcu yoktu. Büyük maçlarda bu 3 futbolcu da yetmedi. Örneğin Sneijder. Dün gördük ki Sneijder, Galatasaray ile olan bütün bağlarını tümden koparmış. Ne heyecanı kalmış ne isteği. Eğer Hollandalı böyle bir havadaysa düzelmez. O yüzden Sneijder bu sezon sonu çözülmesi gereken birinci sorun Galatasaray yönetimi için. Şimdi diyeceksiniz ki “Sneijder 13 asist yaptı daha yapsın.” Ama şu var. Bu 13 asistin 10 tanesi Akhisar, Alanya, Bursa ve Rize maçlarından. Bir tek büyük maçta yok. Eğer böyle bir yıldız böyle bir performansı sergiliyorsa o zaman hiç tutmayacaksın, hemen göndereceksin.

        O yüzden taraftarın her zaman eleştirmeye hazır olduğu Selçuk İnan’a profesyonelliği ve iş ahlakı yüzünden saygılarımı gönderiyorum.

        Seneye Tudor kalır mı bilemiyorum. Bence kalacak gibi. Bence en iyisi de bu. Gaza gelmeden akıllıca düşünmek en doğru yoldur. Koşu mesafesi gibi dünyanın en saçma futbol fikrini kafasına takmazsa yaratacağı mücadeleci Galatasaray’ın küçük sinyallerini şimdiden veriyor.

        Ancak tabii ki yeterlilik ve üst düzey mücadelelerde aynı başarısızlığa uğramamak için takım içi değişim kesin şart. Bütçe ne kadara izin verir bilemem ama Galatasaray tez elden artık başta Sabri, Hakan, Sneijder, De Jong, Eren, Semih, Carole, Linnes ve hatta Yasin gibi oyunculardan bir an önce kurtulmalı. Bu değişim hem takım içindeki sıkıntıları sona erdirmek hem de seyircinin negatif psikolojisini değiştirmek için çok önemli.

        Sonuç olarak bu maç en zor zamanlarda gelen tebessüm ettiren bir galibiyet oldu. Ama yönetimin işi gelecek sezon gerçekten çok zor.

        SELÇUK İNAN

        Galatasaray ne yapıp edip asla küsmeyen, en iyisini yapmaya çalışan bu futbol efendisi oyuncusuna yönetimi ile taraftarı ile sahip çıkmalı.

        BURSASPOR

        Hamza Hoca’yı niye gönderdiler gerçekten çok merak ediyorum. Uzun yıllardır bu kadar kötü bir Bursa hiç görmemiştim. Ama normal. Yönetim dayak yiyen futbolcuları bir gün sonra zorbalarla zorla barıştırırsa bu durum son derece doğa

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar