Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çok klasik bir deyim olacak ama tam maçına oturuyor.

        Galatasaray, dün Başakşehir’i sabahtan akşama kadar oynasa yenemezdi.

        Sahanın her anında, her alanında üstün bir Başakşehir vardı.

        Abdullah Avcı o kadar iyi bir şekilde takımı hazırlamış ki en ufak bir gedik ve yumuşak karın bırakmamıştı. Başakşehir tüm dakikaları hesaplamış. Mağlup duruma düşerse ne yapacakları ve galip durumdayken de hangi planı uygulayacakları çok belliydi. Ben uzun zamandır Türkiye’de bir teknik direktörün bir takım üzerinde bu kadar etkin olduğunu görmemiştim. Oyuna son saniyelerde giren kulübe futbolcuları bile Avcı’nın sisteminden, planlamasından taviz vermiyor. Dün Avcı, Riekerink’i futbol anlayışı, takım kurgusu ve taktiği ile ezdi geçti. Efendilik her zaman baki. Bu konuda Hollandalı hocanın eline kimse su dökemez. Ama iş sahaya gelince bence büyük sıkıntı var.

        Dünkü maç gösterdi ki, Başakşehir bu sene bu ligi bırakmayacak. Şampiyon olur ya da olmaz ama dünkü maçtan sonra zirveyi sonuna kadar kovalayacaklar.

        Avcı’nın elinde Emre diye bir silah var. Adam 36 yaşında sahanın tam hakimiydi. Kulübeyle müthiş bir uyum içindeler. Galatasaray seyircisi gerçekten enteresan. Bu adamı 20 yıldır tanıyorlar. Emre ile inatlaşmayacaksın. Ne kadar ortalığı gerginleştirirsen Emre maça o kadar fazla asılıyor. Daha büyük bir hırs yapıyor. Dün sürekli Emre’nin üstüne oynadılar ama büyük hata yaptılar. Adamın rakip üstünde, taraftar üstünde ve tabii ki hakem üstünde müthiş bir etkisi var. Bir ara dikkat ettim; Sinan Gümüş rakibinden faul aldığında Emre ile göz göze geldi. Ve sanki suç işlemiş gibi gözlerini kaçırdı.

        G.Saray defansı gerçekten enteresan. Maç boyunca saydım; Semih ile Hakan Balta, Mehmet’ten tek bir hava topu alamadılar. Mehmet dün çok özel bir futbol oynadı. Aslında hiçbir oyuncuyu ayırmamak lazım. Ama Emre ile Mehmet, Başakşehir için gerçek bir yıldızdı.

        G.Saray için söyleyecek fazla söz yok. Berbat ötesi oynadılar. Her şeyi ile rakiplerine teslim oldular. İlk yarı biraz Sinan ve biraz da Sneijder isteği vardı. İkinci yarı onlar da yoktu. Selçuk ise ‘yok’ hükmündeydi. Takım olarak çok kötüydüler. Birlikte hiçbir işi yapamadılar. Yine tek umutları Muslera ile Bruma oldu. Ama Bruma öyle bir kilitlendi ki muhtemelen eve gidince bile çözülmemiştir. Muslera ise bu kez çaresizdi.

        Net olarak şunu söylemeliyim. Bu G.Saray bu haliyle ligde fena patlar.

        ŞEHİR SAVUNMASI

        Kalelerini o kadar iyi savunuyorlar ki, tekmeye korkusuzca kafalarını sokuyorlar. Müthiş akıllı ve tecrübeliler. Epureanu çıkıyor, Bekir giriyor ama hiç farketmiyor. Hepsi ayrı ayrı maçın kahramanı oldu.

        EREN DERDİYOK

        Benim bildiğim, hiçbir derdi yok! Ama buna rağmen hiç yok. Beşiktaş maçından bu yana ayağını uzatamıyor. Sanki attıkları ile lig bitti sanıyor. Tamam çok az top geliyor. Ona göre bir sistem yok. Ama biraz olsun çabası da yok. Kaçırdığı gol olacak şey değil. Bence maçın kader anıydı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar