Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazen okurlardan eleştiriler geliyor, memleketin bunca derdi var, sen otomobil yazıyorsun diye. Onlara hak veremiyorum, çünkü memleketin bunca derdi, yeterince otomobili olmamasından da yaşanıyor olabilir pekâlâ.

        Otomobil dediysem de o bizim gibi fanilerin hayalini kurduğu ayağı yerden kesecek her seferinde 50 liralık benzin alabileceğimiz 4 tekerlekli şeylerden söz etmiyorum. Çünkü otomobil de artık tıpkı para gibi şekil ve boyut değiştiriyor.

        Bilmem farkında mısınız, dünya bir süredir nasıl denetleneceği, nasıl vergilendirileceği henüz bilinmeyen yepyeni paraları konuşuyor.

        Bu paralara yatırım yapan, çoğu matematik dersini iyi dinlemiş ergen, ilk milyon dolarlarını 17 yaşında kazanıyor.

        Otomobil markaları yeniliklerini tanıtırken motor şanzıman yerine, internetin sunduğu yenilikleri nasıl kullandığını, otomobile uzaktan nasıl erişileceğini ya da sürücünün otomobilin içinden nerelere ulaşabileceğini anlatıyor. Üstelik bu yeni otomobillere sahip olmak bile gerekmiyor, çünkü stratejiler daha çok ihtiyacı kadar otomobil kullanacak olan yeni müşteriler için geliştiriliyor. İşte o yeni müşteriler de Bitcoin’le Etheryum’la oynayan yeni müşteriler olarak çıkıyor karşımıza.

        Babanızdan “Buralar eskiden hep dutluktu. Babama ‘Buralar ileride çok gelişecek arsayı buradan alalım’ dedim ama dinletemedim, dinleseydi şimdi çok zengindik” gibi bir hikaye dinlediyseniz, emin olun 20 yıl sonra sizin çocuğunuz da şu anda sizin kafanıza yatmayan yatırım fırsatlarıyla ilgili bir hikâye anlatacaktır.

        Lafı şuraya bağlayacağım; Daha iki ay önce dünyanın düz olduğunu iddia eden birini ciddiye alan enikonu okumuş adamlar cevap yetiştiriyordu ülkemizde. Bilgisizi ciddiye alıp ona cevap yetiştirenin de aklından şüphe etmediğimiz sürece bir şey olacağımız yok ama, insan umudunu yitirmek de istemiyor işte.

        Önce neden Bitcoin’i anlattım onu yazayım. Birkaç sene önce bu sanal paraya 100 dolar yatıranların, o günkü 100 dolarları bugün milyon dolara ulaştı. Sonra da geçtiğimiz günlerde ülkemizi de ziyaret eden Elon Musk, (her ne kadar parasını aldığı araçları teslim edememişse de henüz başarısız kabul edilmiyor) ocak ayında kendi ürettiği SpaceX roketlerinin en yenisi Falcon Heavy ile Mars’a bir adet Tesla Roadster göndereceğini açıkladı.

        Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Falcon Heavy’nin Tesla Roadster’ı yük olarak alacağını, her şey yolunda gider ve roket patlamazsa, Mars’ın bir yörüngesine giren aracın orada milyarlarca yıl yaşayacağını duyurdu. Dünyadaki tüm işlerini bir gün Mars’a göçmek üzere yapan bir adamın kendinden önce oraya bir otomobil göndermesi pek ‘akılllıca’ gelmiyor ama birkaç yıl önce şu ortada olmayan paraya 100 dolar yatır, milyoner olacaksın diyen birkaç aklı evvele de kimse akıllı diye bakmıyordu.

        Hayallerinize sınır koymayın, ha bir de evdeki ergenleri küçümsemeyin. Çünkü biz onların beyinlerini okullarda turşuya çevirmezsek acayip şeyler düşünebiliyorlar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar