Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mercedes-Benz Türk, kuruluşunun 50. yılında Türkiye’deki ilk basın test sürüşünü Istranca Dağları’nın eteklerindeki rotada gerçekleştirdi. Yenilenen E-Serisi ailesinin üyeleri Sedan, All- Terrain, Coupe ve en yeni üye Cabriolet de görücüye çıktı

        Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki 50. yılında ilk kez çok geniş katılımlı bir test sürüşü düzenledi. Türkiye’deki otomotiv basınının temsilcilerinin katıldığı ve İstanbul’dan başlayıp Trakya Bölgesi’nde Istranca Dağları’nın eteklerine uzanan rotada gerçekleştirilen test sürüşünde tüm Mercedes-Benz E-Serisi ailesinin tüm ürünleri kullanıldı. 2016’nın mayıs ayında çıkan yeni E-Serisi Sedan’ın, Türkiye’de tamamı 9G-TRONIC otomatik şanzımanla donatılan E 180, E 220 d 4MATIC, E 300 ve E 350 d 4MATIC versiyonları satılıyor.

        Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen test sürüşüyle birlikte satışa sunulan All-Terrain, her ne kadar ülkemizde çok meraklısı olmayan bir Mercedes versiyonuysa da, sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Otomobil yerden yüksek yapısı ile standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ve AIR BODY CONTROL hava süspansiyonu sayesinde her türlü yol koşulunda sürüş sunuyor.

        All-Terrain başlangıçta 195 beygirlik dört silindirli dizel motorla satılacak. Bunu diğer motor seçenekleri de takip edecek. Geleneksel kumaş tenteye sahip dört koltuklu E-Serisi Cabriolet ise, dört kişilik geniş yaşam alanını, uzun yol konforunu ve modern teknolojiyi bir arada sunuyor.

        Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan, “Geçen yıl Türkiye’de otomobil pazarında yeni bir satış rekoruna imza attık ve Premium Segment’in 1 numaralı markası olduk. 2017 yılında da önceki yıllardaki başarılarımızı sürdürme kararlılığı ile yola çıktık. Test sürüşümüzde ilk kez deneyim fırsatı bulduğumuz E-Serisi Cabriolet’yi de ağustos ayında satışa sunarak çıtamızı daha da yükselttik” dedi.

        SÜRÜCÜSÜ İÇİNDE OLMADIĞINDA BİLE PARKA GİREBİLİYOR

        Mercedes-Benz, me connect hizmetlerini Türkiye’de ilk kez E-Serisi ile birlikte sundu. Bu uygulama ve bununla birlikte COMAND donanımına sahip araçlarda beraberinde gelen Araç Dışından Park Etme Yardımcısı, Bluetooth üzerinden sisteme bağlanan Android ve iOS akıllı telefonlar ile kumanda ediliyor. Park etmek için sistem tarafından önerilen ve önceden sisteme tanımlanmış olan; dikey veya paralel, sol veya sağ, önden veya geri geri olmak üzere park senaryolarından birinin seçilmesi gerekiyor. Ardından araç dışına çıkılarak harekete geçirilebiliyor. Yeni E Serisi Sedan 294 bin liradan başlayan fiyat etiketine sahip.

        Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar