Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa’nın Paris ve Cenevre’yle birlikte en önemli otomobil fuarlarından kabul edilen IAA, yarın Frankfurt’ta 67. kez kapılarını önce dünya basınına açacak. Yaklaşık 40 ülkeden pek çok markanın özellikle de Almanların lüks araçlarını ve SUV’larını sergileyeceği fuarın bu yılki sloganı ‘Gelecek şimdi’’

        Frankfurt hiç şüphesiz Alman markalarının gövde gösterisi yapacağı bir fuar, bu yıl da öyle olması bekleniyor. Her ne kadar fuarın sloganı ‘Gelecek şimdi’ olarak seçilip, hemen her stantta elektrikli araçları görmek mümkün olacaksa da, fuarın asıl yıldızları bu yıl da süper sportlar, büyük SUV’lar ve lüks araçlar olacak gibi görünüyor.

        Örneğin Mercedes bu yıl 2020 yılından itibaren seri üretimine geçilmesi beklenen 200 beygir gücünde, menzili 400 km olan GLA’nın elektrikli versiyonu EQ A’yı sergileyecek ama asıl yıldızı da bu olmayacak.

        Çünkü Mercedes standına gelenler en çok sadece 275 adet üretileceği açıklanan AMG’nin süper sportu Project One’ı görmek isteyecekler. Formula 1 teknolojisine sahip, 1000 beygir gücündeki aracın Almanya satış fiyatı 2.2 milyon Euro olacak. Marka aynı zamanda ilk pick-up’ı X-Sınıfı’nı, makyajlı S serisini ve SUV konsepti GLB’yi gösterecek.

        Mercedes AMG Project One

        Diğer Alman devi BMW fuarda yeni 5 serisi GT’nin yeni nesli olan 6 Serisi GT’yi sergileyecek. Marka ayrıca yeni X7 konseptiyle X3’ün yeni versiyonlarını gösterecek. Elbette Ağustos ayında ilk kez gösterilmiş olan 600 beygir gücündeki yeni M5’in xDrive versiyonu da ziyaretçilerin gözdelerinden biri olacak. Frankfurt fuarı sunacağı yenilikleriyle en azından yakın geleceğin otomobiller açısından bugünden pek de farklı olmayacağını ancak otonom sürüş teknolojileri ve nesnelerin internetinin otomobil dünyasına nasıl fark katacağını gösterecek.

        HER YERDE SUV VAR

        Yine Ağustos ayında gün yüzüne çıkan ama dünya prömiyeri fuarda yapılacak olan Golf’ün SUV versiyonu olarak tarif edilen Volkswagen T-Roc da merakla beklenen otomobillerden biri olacak.

        Markanın küçük oyuncusu Polo’nun yeni neslinin GTI versiyonu da Frankfurt’ta olacak.

        Toyota C-HR

        Audi de büyük ve lüks modelleriyle fuardaki yerini alacak. Markanın amiral gemisi A8 ve A7 orada olacak, hatta yetişmesi halinde yeni A6’nın bile gösterilmesi bekleniyor.

        Geçtiğimiz günlerde Fransız PSA’ya satışı kesinleşen Opel yeni büyük SUV’u Grandland X, Insignia Country Tourer Insignia’nın çift turbolu dizel versiyonlarını gösterecek.

        Opel Grandland X

        Porsche de fuarda Cayenne’in 3. neslini sergileyecek. Frankfurt ayrıca yeni Bentley Cortinental, Seat’ın yeni SUV’u Arona, Skoda’nın Yeti’nin yerini alacak küçük SUV’u Karoq, Kia’nın SUV’u Stonic ve stüdyo çalışması Proceed, Türkiye’de üretilen Toyota C-HR’ın yeni bir konsepti gibi araçlar da yer alacak.

        Kia Proceed

        KATILIM AZALIYOR

        Frankfurt, fuara katılıp gövde gösterisi yapan markalar kadar, iddialı modelleri olduğu halde, fuara katılmayan markalarıyla da konuşulacak. Bu yıl Volvo, DS, Infiniti, Peugeot, Nissan, Mitsubishi, Aston Martin, Rolls-Royce ve son olarak Tesla fuara katılmayacaklarını duyurdular. Fiat Chrysler de somut bir neden açıklamadan fuara katılmayacağını duyurdu. Markaların çoğu fuara katılmama gerekçesi olarak maliyetten çok, ziyaretçi ilgisinin azaldığını gösterdiler.

        BMW M5 xDrive

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar