Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Renault Nissan grubunun ekonomik SUV’u Duster, 7 yıl sonra yenilendi. Yeni yüzüyle dünyaya Frankfurt Fuarı’nda merhaba diyecek olan Duster, yeni nesliyle birlikte 7 koltuklu bir versiyona da kavuştu

        İlk yola çıktığı 2010’dan itibaren Renault ve Dacia markasıyla toplam 2 milyon adet satılan Duster tümüyle yenilendi. Türkiye’de de sınıf lideri olan model, yeni görünümü ve 7 kişilik versiyonuyla başarısını daha da ileriye taşımaya hazırlanıyor. Tümüyle yenilenen Duster’da genel olarak bir önceki versiyonun tasarım hatlarına sadık kalındığı görülüyor. Daha geriye alınmış ön cam, büyütülmüş marka logosu, LED gündüz farları ve petek dokulu ızgarayla Duster daha modern bir görünüm sergiliyor.

        BAŞARI ÖYKÜSÜ

        Renault çatısı altındaki Dacia’nın tüm dünyada en başarılı modellerinin başında SUV sınıfındaki Duster ilk sırada geliyor. Tutumlu motor, geniş bir iç hacim, yeterli donanım seviyesi, başarılı bir arazi yeteneği ve rekabetçi fiyat formülüyle Duster, aynı zamanda marka için bir başarı öyküsü. 2010 yılından beri dünyada 2 milyon adetten fazla sattı. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak olan yeni Duster, ülkemizde Dacia markasıyla satılırken, Brezilya, Arjantin, Meksika, Şili, Kolombiya, Rusya ve Hindistan’da Renault markasıyla pazarlanıyor.

        Türkiye pazarına 2010 yılında giriş yapan ve bugüne kadar 83 bin 904 adet satılan Dacia Duster, 2017’nin ilk yedi ayını da yüzde 18’lik pazar payı ile segment lideri olarak kapattı. Dizel motor, otomatik şanzıman ve 4x4 sistemiyle Duster markanın en çok satan modellerinden oldu.

        İÇ MEKAN DEĞİŞİKLİKLERİ FRANKFURT’TA GÖSTERİLECEK

        Diğer taraftan yatay çizgiler ve en uç köşelere yerleştirilen farlar modelin sağlam duruşunu pekiştiriyor. Dacia’nın kısa süre önce modellerinde uyguladığı dört kırmızı kareden oluşan arka far tasarımı Duster’da da göze çarpıyor. Ayrıca Yeni Duster ile tümüyle yeniden tasarlanarak kaliteli iç mekân ve yeni donanımlar sayesinde daha üst sınıf bir konfor sunuluyor.

        7 KİŞİLİK VERSİYON 20 CM DAHA UZUN

        Yeni Duster’daki en büyük yeniliklerden biri de artık 7 kişilik versiyonun sunulacak olması. Boyu 4.70 metre boyundaki 7 kişilik Grand Duster 2018’den itibaren yollara çıkacak. 4.50 metre boyundaki 5 koltuklu versiyonda 500 lt olan bagaj hacmi, büyük versiyonda 650 litre ile etkileyici bir hacme ulaşacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar