Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hyundai’nin yeni bebeği Türkiye’ye doğru yola çıktı. Her ne kadar Hyundai yöneticileri henüz alınmış bir karar yok diyorlarsa da, i20’yle aynı platformu paylaşan yeni küçük SUV Kona yüksek ihtimalle Avrupa pazarlarına Türkiye’de üretilerek gidecek.

        Pazar verilerine, Türkiye pazarının gelişimine bakarsak buna kesin de diyebiliriz ama, Hyundai’nin resmi açıklaması gelene kadar “yüksek ihtimalle” demeye devam edelim biz.

        Peki, pazar verileri neden Kona’nın Türkiye’de üretileceğine “Kesin” diyor, isterseniz gelin biz ona bakalım.

        Gerek gelişmiş, gerekse gelişmekte olan ülkeler pazarında her boyda SUV’un pazar payı yüzde 25’ler seviyesine yükselmiş durumda. Yani satılan her 4 otomobilden birini, diğerlerine göre daha yüksek olanlar oluşturuyor.

        Pick-up’lar da dahil edildiğinde ABD’de bu oran yüzde 50’ye çıkıyor.. Almanya’dan Fransa’ya, İtalya’dan Çin’e kadar durum böyle. Türkiye’de ise durum biraz daha farklı. Türkiye’de SUV’lar açısından hâlâ büyük bir potansiyel var.

        Dünyanın herhangi bir ülkesinde üretim yapmadan önce ince eleyip sık dokuyan Toyota’nın CH-R’ı Adapazarı’nda üretme kararı öyle akşamdan sabaha verilmiş değildi. Toyota’yı şüphesiz hem çevre pazarlardan bu tip bir araca gelecek olan talep, hem de Türk müşterilerin SUV’lara olan ilgisi motive etti.

        Aynı nedenler Hyundai için de geçerli. Kona da Türkiye’de üretilmesiyle birlikte Türk müşteriler için de yeni bir seçenek haline gelecek ve 2020 yılına gelindiğinde Türkiye’de satılan araçların da 4’te birini SUV’lar oluşturacaktır.

        Yazının başlığında soru sordum madem, cevabını burada vereyim. Hyundai Kona’yı Türkiye’de üretecek. Üstelik öyle görünüyor ki yakın bir gelecekte başka markalar için de Türkiye’de SUV üretmek cazip hale gelecek. Yaşayıp, göreceğiz

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar