Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürücüsüz araç projelerindeki milyarlık yatırım zararları nedeniyle eleştirilen Ford CEO’su Mark Fields görevden alındı. Fields’in yerine, ofis mobilyası üreten Steelcase’in eski CEO’su James Hackett getirildi.

        Ford’da dramatik bir koltuk değişimi gerçekleşti. Şirketin önceki CEO’su Alan Mulally döneminde de önemli beyinlerinden biri olarak görülen ve üç yıldan bu yana CEO olan Mark Fields, geleceğe yönelik yatırımlarda ‘ölçüyü kaçırdığı’ gerekçesiyle, yatırımcılardan gelen baskılar sonucu görevini bıraktı. İletişimden sorumlu Ray Day’in de işine son verildi.

        Fields, sürücüsüz araç teknolojilerine yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımla şirketin gelirlerine zarar verdiği gerekçesiyle bir süredir yönetim kurulunun gözetimindeydi. 56 yaşındaki CEO, Ford’un iş modelini yeniden gözden geçirerek sürücüsüz otomobil teknolojisine girilmesine karar vermiş, şirketin kârlılığının düşeceği konusunda da yönetim kurulu ve yatırımcılara uyarılarda bulunmuştu. Fields, Ford’un geleceğini autonomous ve RideSharing gibi yeni kavramlarla şekillendirmeye çalışıyordu.

        3 YIL ÖNCE FORD’A KATILDI

        Ford kariyerine 1989’da başlayan Fields, 2000 yılında, o dönem Ford’un yönetimindeki Mazda’ya CEO olarak atanmış, üç yıl önce de CEO’luk görevini Alan Mulally’den almıştı. Fields’ın yerine getirilen 62 yaşındaki James Hackett ise otomotiv endüstrisiyle üç yıl önce Ford’daki görevinin başına geldiğinde tanıştı. 1994- 2014 yılları arasında ofis mobilyası üreten Steelcase’in CEO’luğunu yapan Hackett, üç yıldan bu yana Fields’in görevi bırakmasına neden olan Ford Smart Mobility projelerinin başındaydı. Hackett mobilya işindeyken tüketici odaklı tasarımları ve pazarlama teknikleriyle başarılı olmuş bir yönetici olarak dikkat çekmişti.

        FORD HİSSELERİ TEMMUZ 2014’TEN BU YANA YÜZDE 40 ERİDİ

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar