Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kışın soğuk yüzünü giderek daha çok hissettiğimiz günlerden geçerken, sizin için bir kış içecekleri listesi oluşturdum. İşte kış içecekleri alternatifleri...

        HAVA buz gibi, kar bir türlü gelmedi ama ha yağdı ha yağacak. Yürüyüşler azaldı, iptal oldu denebilir. Evde veya spor salonunda yürüyenler varsa bravo! Ama benim gibi sokakta yürümeyi sevenler için bu kadar soğuk pek de iyi değil. Zaten bu soğukta insanın sıcak bir ortamda uyuyası geliyor. Battaniye, yanında da sıcak çikolata... Yok yok, çikolata filan yok! Peki sıcak çikolata yerine neler içsek de ısınsak? İşte kış içecekleri alternatifleri...

        - SİYAH ÇAY: Çay için, soğuk-sıcak fark etmez. Çay gerçekten ısıtıyor ve çok iyi geliyor bana. Tadı bir harika. Çay çok anlamlı bir içecek, bir dost. Şekersiz içebilirsiniz. Zaten gerçek çay severler şekersiz içerler. Şekerle tadını bozmaya ve kalorisini artırmaya ne gerek var? Sabah çayı, beş çayı, her zaman, her yerde içilebilir. Aynı zamanda değerli antioksidanlar içeren siyah çayın yeni demlenmiş olmasına dikkat edin. Diyet yapanlar ve şekersiz içemeyenlerse doğal tatlandırıcılarla içebilir.

        -YEŞİL ÇAY: Bağışıklık sistemine olumlu etkileri sebebiyle kışın sabah-akşam içmemiz gereken bir içecek yeşil çay. Tadını pek sevmiyoruz, çok da fazla içmiyoruz ama içenler faydasını görüyor. Aynı zamanda metabolik hızı artırdığı biliniyor. Yani diyet yapıp da “Akşamları ne içeyim?” diyenler, yeşil çay tam size göre...

        -KIŞ ÇAYI: Bilmediğiniz karışım çaylarını almayın, içinde ne olduğunuz görmediğiniz çayları içmeyin. Güvenilir markaların kış çaylarını tercih edin.

        -TAZE SIKILMIŞ MEYVE SULARI: Taze sıkılmış portakal ve nar suyu, bol vitamin almak ve hastalanmamak için iyi bir tercih. İçinde yüksek miktarda C vitamini var. Ama bana sorarsanız özellikle diyet yapanlar için meyvenin kendisini yemek çok daha değerli. Tercihiniz meyve suyundan yanaysa akşam içmek yerine kahvaltınıza ilave edebilirsiniz.

        -ZENCEFİL: Zencefilli çay içmek kış günlerinde idealdir. Hem bağışıklık sistemine iyi gelir hem de metabolizmayı hızlandırır. Özellikle alerjisi olanlar zencefil, ıhlamur ve balla güzel bir çay hazırlayabilirler. İçine biraz da limon sıkarak içebilirsiniz.

        -IHLAMUR: Ihlamur kışın aklımıza gelir ve çok da iyidir. Kışın nezle, grip ve boğaz enfeksiyonları gibi hastalıklarla daha çok uğraşırız. Biraz kötü hissetsek bir ıhlamur içip kendimize geliriz. Bitki çaylarının hiçbirine şeker konmasını tavsiye etmem ama şeker sorununuz yoksa içine bal ilave edebilirsiniz. Ballı ıhlamur, kış akşamları için ideal. Çocuklar için de güzel bir seçenek.

        -KAHVE: Kahveyi çok severim. İlham verir, mutlu eder hem de bu soğuk kış günlerine pek yakışır. İster sütlü için, ister sade. Dilerseniz ‘Seren’in tarifi’ adıyla daha önce paylaştığım şekilde yani 1 fincan az yağlı sütün içine kahve ve toz tarçın ekleyerek de içebilirsiniz. Hem tatlı isteğinizi azaltır hem de sizi ısıtır.

        -SALEP: Bana her zaman çok şekerli gelmiştir salep. “Kokusu, tadı güzel ama şekeri daha az olsa keşke” derim. 1 çay bardağı salep 100 kalori. Benim yöntemimi deneyin. 1 bardak az yağlı sütün içine toz salepten 1 porsiyondan daha az koyuyor ve bol tarçın ilave ediyorum. Neredeyse 1 paket toz salebi 3 kişi bölüşüyoruz.

        -BOZA: 1 çay bardağı boza 200 kaloriden fazla. Yani diyet yapanlar boza içecekseniz, 1 fincan olmalı. Bu arada geçenlerde ilk defa Tarihi Vefa Bozacısı’na gittim. Böylesini hiç içmemiştim. Yolunuz düşerse çoluk çocuk gidin, 1’er bardak boza için, yanına biraz da leblebi alın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar