Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyete başlarken zayıflamaya kararlıydınız, niyetiniz sağlıklı ve zinde hissetmekti ama bir türlü başaramadınız. Başladığınız diyetler yarım kaldı, diyetisyen randevularını aksatmaya başladınız. Peki bu durumda ne yapmak lazım?

        KARŞINIZA çıkan her engelde düşer misiniz? Düştükten sonra kalkıp yolunuza devam eder misiniz? Sorunlarınızı çözerken hangi yöntemleri kullanırsınız? İşte bu yöntemler, sizi başarıya götürecek veya en başa döndürecek. En başa dönüp tekrar tekrar başlamak daha zor ve mutsuzluk veren bir duygu. Sadece duygu değil fiziksel olarak da mutsuzluk veriyor. Başarıya ulaşmak için bir şeyleri değiştirmek, en baştan başlamaktan daha kolay olmalı. Ya da daha keyifli...

        İLK 3 HAFTA DİYETİ HİÇ BOZMAYIN

        Kendinizi iyi hissettikçe daha da iyi olacaksınız. İlk haftalarda, özellikle ilk 3 hafta diyeti hiç bozmadan yaparsanız, bir de üzerine yürüyüş ilave ederseniz zayıfladığınızı göreceksiniz. Bunu gördükçe de diyetinizi daha hevesli bir şekilde sürdüreceksiniz. 1 hafta boyunca çabalamak ve tartıya çıktığınızda kilo verdiğinizi görmek kadar güzel bir şey olamaz.

        Eğer çok dikkat ettiğiniz halde tartıda rakam değişmiyorsa bir sıkıntı var demektir. Bu durumun nedenini bulmadan moralinizi bozar ve kendinizi bırakırsanız, tekrar kilo almaya veya aynı yerde takılmaya başlarsınız. Moral bozmak, sürekli “Zayıflamak istiyorum” demek işe yaramaz, bir şey yapmak lazım.

        SORUN VARSA ÜZERİNE GİDİN

        Bir yerde sorun varsa üzerini kapatıp geçmeyin. Çünkü bu sorun hep karşınıza çıkacak demektir. Bu sorunu çözerseniz başarıya ulaşmak çok kolay olabilir. Neden takıldıysanız o sorunun üzerine gidin. “Ben bunu halledeceğim” deyin. “Olmuyor işte” diyerek bırakırsanız yine kilo alacaksınız ve bu size hiçbir fayda sağlamayacak.

        Her gün tartılmayın

        HER gün su oranınız değişir. Bu durumda bir gün zayıf, bir gün kilo almış görebilirsiniz kendinizi. En iyisi 3 günde bir tartılmak hatta en doğrusu haftada bir. Takılıp takılmadığınızı anlamak içinse 3 haftalık değişiminize bakın. Eğer 3 haftada 1 kilonun altında kilo verdiyseniz ortada bir sorun var demektir.

        Tartıda aynı rakam

        KİLONUZ aynı yerde takıldıysa veya çok yavaş kilo vermeye başladıysanız, kızmadan veya üzülmeden önce “Neden kilo kaybı olmuyor?” deyin kendinize. İşte sizi kilo vermeyi durdurabilecek nedenler:

        - Hormonlarınız size engel olabilir.

        - Porsiyon kontrolü kaybolmuş olabilir.

        - Hareketiniz yetmiyor olabilir.

        - Sporun şeklinin değişmesi gerekebilir.

        - Yemek yediğiniz yer/restoran değişmiş olabilir.

        - Kullandığınız ilaçlar etkileyebilir.

        - Uykusuzluk, düzensizlik ve mutsuzluk neden olabilir.

        Spor, zayıflamayı yavaşlatır mı?

        ZAYIFLAMA döneminde ilk amaç yağ yakmaktır. Bu durumda yaptığınız sporun da yağ yakımına uygun olması gerekir. Kas kitlesini artıran veya sadece sıkılaşmayı sağlayan bir spor zayıflamayı hızlandırmaz hatta kas kitlesini artıran sporlar zayıflamayı yavaşlatabilir. Sonuçta kas kitlesi arttığında, bu, tartıda artı demektir. Ama yağlı bir görüntü olmadığı için kas kitlesi ve kilonuz artsa da kendinizi sıkı ve iyi hissedersiniz.

        Ekip kurun

        TEK başınıza motive olamıyorsanız, yakınlarınızdan destek isteyin. Bir ekip kurun. Ekip sadece diyetisyen ve doktordan oluşmaz. Size yemek konusunda ve alışverişte yardım eden, günlük tutmanızı destekleyen birileri olursa belki kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar