Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hızla kilo vermek için şok diyetlerden ya da zayıflama ilaçlarından yararlanan çok insan var. Bir kez daha uyarıyorum, yapmayın! Hızlı zayıflamanın hastalıklara davetiye çıkardığını unutmayın!

        YILLARDIR en çok sorulan soruların başında gelir “Hızlı zayıflamak için ne yapmalıyım?” sorusu. Her yerde şok diyetler, zayıflama ilaçları, zayıflatan bitki çayları ve bitmek bilmeyen reklamlara denk geliyoruz. Belki siz de “Denesem mi?” diyorsunuz. Aman ha! Sakın şok diyet yapmayın! Zayıflamak için tehlikeli ilaçlar, destekler kullanmayın! Bitkisel ya da zararsız olduğu söylenen ilaçlara da güvenmeyin.

        DENGELİ BESLENİN, HAREKET EDİN

        Bugüne dek bu konuyla ilgili yüzlerce yazı yazdım, televizyon programlarında konuştum. Hatta bir programda ölümden dönen bir kadınla yaşadıklarını konuşmuştuk. Kendisi zayıflamak için içtiği bir bitki çayı yüzünden karaciğer nakli yaşamıştı. Bunun gibi çok fazla hikâye var ne yazık ki...

        Şunu aklınızdan çıkarmayın, zayıflamak için doğru olan tek bir yol var! O yol sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğrenmek, hareketi artırmak ve bunu hasta olmadan yapmak. Amacınız bu olmalı.

        ************

        Zayıf olmak şart mı?

        BU konudaki takıntımız gün geçtikçe artıyor, farkında mısınız? Yetişkinler kendilerini biraz daha koruyor olabilir ama çocuklar, gençler özellikle de kadınlar arasında yeme bozukluğu hızla artıyor. Sağlıklı değil en zayıf olma isteği bizi düşündürmeli. “Çok hızlı zayıflamak istiyorum”, “Artık yemek yemek istemiyorum” diyen ya da zayıf olduğu halde olmadığını söyleyen biri varsa, bu çok ciddi bir problemin başladığını gösteriyor. Etrafınızda böyle biri varsa desteğe ve iyi bir tedaviye ihtiyacı var demektir. Ona çok geç kalmadan yardım etmelisiniz.

        ************

        Unsuz olmaz!

        GASTRONOMİST, dünya mutfaklarının kıtalar arası katılımlarıyla temsil edildiği, ‘cooking show’lar, geleneksel sunumlar, şehir stantları ve reçete sunumları gibi birçok katmanlı etkinliğin yer aldığı bir proje. Dün başladı, 24 Eylül’de sona erecek. Bugün saat 18.00’de ben de çok sevdiğim Aydan Üstkanat’la beraber orada olacağım. “Unsuz olmaz” diyeceğiz. Sizleri de heyecanla bekliyorum! Bölge stantları ve ‘cooking show’lar Sultanahmet Amfi Sahne’de, söyleşilerse Topkapı Sarayı Matbah-ı Amire’de gerçekleşiyor.

        ************

        Anoreksiya ve bulimia nedir?

        BU 2 hastalık, zayıf olma takıntısı gibi özetlenebilir. Anoreksiya uzun süre hiç besin tüketiminin olmadığı ya da çok çok az yemekle beslenmenin devam ettiği bir problem olarak başlıyor. Hastalar çok zayıf oldukları halde kendilerini aynada şişman olarak görüyor. Hormonal bozukluklar da ekleniyor ve sonu çok ciddi hastalıklar hatta ölümle sonuçlanabiliyor.

        DENGELİ BESLENİN, HAREKET EDİN

        Bulimia ise abartılı miktarda yemek ve sonrasında kusmayla kendini gösteriyor. İkisi de kadınlarda ve gençlerde daha çok görülüyor. Anoreksiya ve bulimia hastaları durumlarını kolay kolay kabul etmiyor ve etrafındakilerle paylaşmaktan hoşlanmıyor. Kendi istekleriyle tedavi olmaları gerektiği için, tedavinin başlangıç kısmı oldukça zor.

        ************

        İrem Derici’ye büyük geçmiş olsun

        SON günlerin en merak edilen konusu şu: İrem Derici hasta mı oldu yoksa bu, zayıflık takıntısı mı? Korkulan başına mı geldi? Zayıflamak için tehlikeli yöntemler mi denedi?

        Yattığı hastanedeki doktor açıklama yaptı. Çok şükür durumu iyiymiş ama zayıflık kısmı hakkında çok yorum yapmak istemedi. Sanırım iyileştikten sonra kendisi anlatacak başına gelenleri. Ben de sizler kadar merak ediyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar