Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zayıflama diyetleriyle uğraştığımız bugünlerde bir derdimiz de metabolik hızımızı artırmak. Oturduğunuz yerde bile daha fazla kalori yakmak, metabolik hız arttığında olur. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan başlıca unsur kas kitlesini artırmak yani hareket etmek. Metabolizmayı hızlandırmanın birkaç yolu daha var elbette. İşte bu doğrultuda atabileceğiniz 8 adım...

        BUGÜN sizlerle metabolizmayı hızlandırmayı sağlayan altın kuralları paylaşıyorum. Bunları yapmaya başlayan daha kolay zayıflar, haberiniz olsun! Daha iyi haberse şu: Metabolik hızı artırabilirseniz giden kilolar kolay kolay geri gelmiyor!

        1- SIK SIK BE SLENMEYİ 1 UNUTM A (2-3 SAATTE BİR YE):

        BU mesele kafanıza takılıyor olabilir. Bazı kişilere göre acıkmadıkça yememelisiniz, bazılarına göreyse sık sık bir şeyler yemelisiniz. Amaç sürekli yemek değil ama kan şekerini dengelemek ve açlık krizlerini önlemek için ara öğün şart! Ara öğünlerin hepsinde tost yiyemeyeceğiz belki. Bazen bir sandviç ara öğünken, bazen de 5-6 fındık ara öğün sayılabilir. Ara öğünleri yaşam şeklinize ve çalışma saatlerinize göre planlamak gerekir. Uzun süre aç bırakıldığında metabolizma yavaşlar ve ona 1 bardak süt yollamak “Durma çalış” demektir!

        2- HAREKETSİZ KALMA, METABOLİZMANI CANLI TUT:

        HAREKET etmeden metabolizmadan hızlanma beklemeyin. Sadece oturarak hiçbir şeyi hızlandıramazsınız. Tüm gün oturarak çalışan biri akşam eve gittiğinde de televizyon karşısında oturuyorsa sadece ara öğün yapmak veya yeşil çay içmek yeterli olmayacaktır. Önce adım atın! Arada 5 dakika bile olsa yürüyün. Bu yürüyüşler gün içine yayılırsa, haftada 2-3 gün spor amaçlı yürüyüşler yapılırsa oturduğunuz yerden bile daha fazla kalori yakmaya başlarsınız.

        3- SU TÜKETİMİNİ ARTIR:

        SU içmek metabolizmayı hızlandırır. 1 öğünde oturup üst üste 5 bardak değil ama her saat başı 1 bardak veya her öğünden önce 1 bardak su içmek kesinlikle dolaşımı ve metabolizmayı hızlandırıyor.

        4- 2-3 FİNCAN YEŞİL ÇAY İÇ:

        YEŞİL çay içerek metabolizmayı hızlandırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyoruz. Araştırmalar, yeşil çaydaki antioksidan maddelerin, metabolizma üzerinde etki yaparak zayıflamayı desteklediğini gözler önüne seriyor.

        5- GÜNDE 2-3 BARDAK SÜT İÇ VE YOĞURT YE:

        PROTEİN grubu zayıflamayı hızlandırabiliyor. Kas kitlesini koruyup artırmak, sporla desteklendiğinde çok iyi sonuç veriyor. Zayıflamak ve metabolizmayı hızlandırmak için her gün süt veya yoğurt tüketin.

        6- HAFTADA 2-3 KEZ KIRMIZI ET VE BALIK, 1-2 KEZ TAVUK YE:

        PROTEİN olmadan kas kitlesini artırmak veya metabolizmayı hızlandırmak mümkün değil. Her gün yeteri kadar protein almak metabolik hızı artırıyor. Spor yapıyorsanız mutlaka spordan önce protein almaya özen gösterin. Öğle saatlerine yani daha çok enerji harcadığınız saatlere protein koyun.

        7- HER GÜN 1 YUMURTA YE:

        YUMURTA en iyi protein kaynaklarından biridir. Aynı anda protein, mineral ve vitamin sağladığı için zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezidir. Yumurta yemek metabolizmayı hızlandırır ve tok tutar.

        8- BAHARAT, ÖZELLİKLE ACI BİBER KULLAN:

        METABOLİK hızı artırmak istiyorsanız yemeklere, çorbalara hatta yoğurdun içine bile baharat ekleyin. Bunu her öğünde yapmak metabolik hızı etkiler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar