Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ailesiyle birlikte yaşayanlar ve annesinin yemekleriyle diyet yapanlar çok daha kolay zayıflıyor

        DANIŞANLARIMI takip ederken en çok sıkıştığım, hassas olduğum 1-2 konu vardır. Beni tanıyanlar çok iyi bilirler. Diyet yaparken haftalık kontroller sağlarız. Bu kontrollerde haftayı değerlendiririz. Diyetini bozan birine nedenini sorduğumda “Anneannem o böreği benim için yapmıştı” ya da “Annem sırf ben geleceğim diye en sevdiğim tatlıyı hazırlamış” deyince öylece kalırım. Ne denir ki? Böyle bir şeye kızılabilir mi? “Neden yaptın?” denebilir mi?

        Yemeğin ne olduğu önemli değil, annenin seni düşünerek yapması önemli. Her türlü yenecek. O annenin kalbi kırılmayacak. Hatta “Ohh ne güzelmiş” diye tadı çıkarılacak! O zaman hayatın tadını kaçırmıyorsunuz demektir. Diyet ertesi gün kaldığı yerden devam edebilir. Keyifli diyetin mantığı da bu biliyorsunuz. Kaçamak yaptıktan hemen sonra toparlamak, ertelememek, geç kalmamak...

        ZAYIFLATIYOR

        Şimdi buna bir de iyi yönden bakalım. Size güzel bir haber vereyim. Ailesiyle yaşayanlar, annesinin yemekleriyle diyet yapanlar çok daha kolay zayıflıyor. Sokakta yemek yiyenler, hızlıca yemek bulmak uğruna aç kalanlar veya ekmek arası diyet yapanlarsa çok zorlanıyor. Dışarıda dürüm döner yemek mi, evde annenin zeytinyağlı ve salçalı yemeğinden dayanamayıp 2 tabak yemek mi? Kesinlikte anne yemeği!

        Tüm yemekleri evde yiyor ve sadece hafta sonu dışarıda yemek yiyorsanız hem kilonuzu koruyabilir hem de daha sağlıklı yaşadığınızdan emin olabilirsiniz. Sokakta köfte yemekle ev köftesi yemek bir değildir. Kalorisi de, içeriği de, tuzu da aynı değildir. Evde beslenmeye daha çok zaman ayırın. İşyerine evden yemek götürün.

        Mutluyken yediğiniz her şey daha faydalı

        MUTLU olduğunda, evde sağlıklı yemekler yediğinde, annenin elinin değdiği yemeklerle yaşadığında kendini daha iyi hissedersin, net! Bu arada her anne yemekten anlamak zorunda mı? Elbette değil ama annenin sana hazırladığı meyve bile farklıdır bana göre... Bu yazı Anneler Günü’ne özel ama aslında hayatın her anının gerçekleri... Her zaman annelerimizin ve kendimizin sağlığının kıymetini bilelim. Annenize dünyadaki en önemli şeyin sağlığı olduğunu söyleyin. Yanlış diyetler yapmayın, aç kalmayın, iyi beslenin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar