Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zirveden uzaklaşan iki ezeli rakibin buluşmasından çıkacak bir galibiyet kendi pencerelerinden baktığınızda sezonu kurtarma tesellisi anlamına gelecekti elbette. Ve de kalan haftalarda Avrupa vizesinde daha farklı sulara yelken açabilme şansı.

        Florya’da Galatasaray hafta boyunca maçı bu bağlamda değerlendirdi. Başkan Özbek’in sık sık takımın yanında olduğu mesajını vermesi, Tudor’un taktık idmanlarda dörtlü savunmaya dönmesi Sarı-Kırmızılılar’a artı motivasyon getirdi.

        Galatasaray’ın Başakşehir mağlubiyetinin ardından yaşadığı yıkım ve Tudor’un kadroyu tamamen değiştirmesi maçın kaderini bir hayli merak edilir kıldı. Çünkü hafta içi takım içinde yaşanan olumlu gelişmeler ve Sabri, Podolski ile Sneijder gibi deneyimli ayakların kadroya entegrasyonu ayrıca takımın buna tepkisini ölçmek için ciddi bir sınavdı.

        Dev derbi beklediğimiz biçimde başladı: Savunmayı sağlama alan Fenerbahçe ve topla oynamaya çalışan Galatasaray. İki teknik adamın da kadro tercihlerinde eleştirilecek bir nokta bulunmuyor. Fakat ilk yarıda gördük ki... Topla oynamazsan topa sahip olmayı düşünmezsen, iyi de savunma yapsan her an gol yiyebilirsin. Şener’in ceza alanındaki büyük hatasını önce Yasin sonra Sneijder değerlendiremedi. Galatasaray’ın baskısının arttığı sırada Volkan Demirel profesyonelce oyunu soğuttu. Sonra ise Fener’in tek tehlikeli atağı geldi. Galatasaray’ın ön alanda kalan oyuncuları Lens’e atılan uzun topu kesemeyince, Sarı- Lacivertliler Lens’in taşıdığı topla gole yaklaştı. Galatasaray’ın aldığı riske baktığımızda ilk 45 dakika boyunca bu tarzda yalnızca 1 pozisyon vermesi oldukça normal.

        Fenerbahçe’nin belki de bu sezon oynadığı en etkisiz maçlardan biriydi. Topu kullanma konusunda Galatasaray’ın çok gerisinde kalınca haliyle pozisyon üretemedi. Ancak topa sahip olma oranı yüzde 70’e ulaşan ev sahibinin de Şener’in hatası dışında yaratmış olduğu tehlikeli bir atak yok!

        Galatasaray’ın öndeki oyuncuları arasındaki uyumsuzluk çok dikkat çekti. Cimbom ilk yarı bittiğinde skor üretemedi.

        İkinci yarıya etkili başlamak isteyen Galatasaray’a taraftarı müsaade etmedi. Oyuna etkili başlayan Sarı- Kırmızılılar sahaya atılan yabancı maddelerle duraksayan oyunda soğudu. İlk yarıdaki topa sahip olma üstünlüğünü kaybetmeyen Cimbom, ikinci yarıda da aynı şekilde topa hakim oldu ancak bu durum pozisyon bulmada G.Saray’a yardımcı olmadı.

        İlk hamle Advocaat’tan geldi. Hollandalı hoca kontra futboluna daha uygun Volkan Şen’i oyuna alarak bir anlamda mücadeleyi kendi sahasında kabul etti. G.Saray ise Rodrigues hamlesiyle etkisini iyice arttırdı. Oyunun son 10 dakikasına iki hocanın hücum bölgesinde yaptığı değişikliklerle girildi. Oyunun son anlarında ise Fenerbahçe’de Josef de Souza, Şener’in ortasına iyi yükseldi ve karşılaşmanın tek golünü atarak mücadeleyi sonlandırdı.

        SNEİJDER-POLDİ HAMLESİ

        Galatasaray’da, hafta içinde Florya’da yaşanan ağır mesai sonrası Sneijder ve Podolski’nin hücuma monte edilmesi işe yaramış gözüktü.

        FENERBAHÇE

        Fenerbahçe, kazanmış olmasına rağmen hücumda o kadar kötü bir performans gösterdi ki derbiyi sadece iki isabetli şut ile tamamlayabildiler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar