Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maç öncesinde Galatasaray’ın çok eksiği vardı. Cezalı Bruma, Semih, De Jong ve iki mükemmel golün sahibi Eren. Hepsi de geçen haftaki deplasman zaferinin kahramanları. Bunlara bir de saha kenarındaki enerjisiyle takımını ateşleyen Tudor’un yokluğunu eklediğinizde Galatasaray’ı sıkıntılar yaşayacağını öngördüğümüz bir 90 dakika beklediğini düşünüyorduk. Nitekim henüz 34. saniyede gelen gol öngörüleri doğrular süratteydi doğrusu. Ancak ilk yarıda oyun tüm bu görüşleri çöpe atacak şekilde gelişti. Gençlerbirliği’nin maça 1-0 önde başlamasına rağmen Galatasaray demoralize olmadı. Antalya maçındaki oyununu devam ettirdi. Tudor’un üçlü defans ve hücum anlayışında ısrarı sahaya yayılmıştı. Tempo ve takım coşkusu her geçen dakika arttı. Dakikalar geçtikçe oyuna ağırlıklarını koydular. Sağlı sollu ortalar ve şutlar skora yansımasa da oyuna görsel zevk kattı açıkçası. İkinci yarıda Galatasaray tempoyu düşürdü. Bu da Başkent ekibinin elini güçlendirdi. Üst üste kazanılan penaltılarda Muslera’nın canı ancak birine yetebildi. Galatasaray gibi bir takıma bir dakika içinde 2 acemi penaltısı yaptırmak ise hiç yakışmadı.

        Puanlar gitti derken son anda yine Selçuk sahne aldı. Ters tarafa müthiş bir vuruşla maçı geri getirdi. Eren ve Bruma’nın yokluğunda ileride Podolski’nin oynaması bekleniyordu. Ancak Sneijder’ın geri dönmesine rağmen maça yedek soyunmasını kimse beklemiyordu. Bana göre Tudor’un bu kararı da çok yerinde ve doğru bir adımdı. Kolay alınacak bir karar da değildi. Tudor bu anlamda alkışı alırken, oyuncuları üzerinde de doğru mesajlar verdi. Kendi kurmadığı takımla iyi işler yapmaya çalıştığını anlattı. Sneijder da görev aldığı bölümde hocasını doğrular gibiydi. Josue, Antalya maçındaki iyi oyununun ödülünü aldı ve Gençler karşısında da zaman zaman iyiydi. Garry Rodrigues yeteneğini gösterme fırsatı buldu. Kanadını iyi kullandı, etkiliydi. Ahmet Çalık savunmada güven verdi, doğru hamleler yaptı. Tolga etkisiz kaldı. Topu aldığında etrafında uzun süre düşünerek dolanıp durdu. Çok pas hatası yaptı.

        ALKIŞLAR PODOLSKİ’YE

        Tam bir profesyonel. Sezon sonunda gidecek. Ancak o motivasyonundan ve futbol anlayışından hiç taviz vermedi. Koşuyor, çabalıyor, golünü kaçırıyor ama golünü de atıyor. Tam bir profesyonellik örneği veriyor. Alkışı hak ediyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar