Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir kere şunu öncelikle belirtelim. Sen G.Saray’san ve deplasmanda 2-0 öne geçmişsen bir duracaksın kardeşim. Artık tecrübeni kullanacaksın. Aklını sahaya vereceksin, oyunu kontrol altına alacaksın. Zaten yıkılmış rakibini canlandırmaktan kaçınacaksın. Peki G.Saray ne yaptı? Tam aksini. Üçüncü golü bulup atacakken acemice bir hata sonucunda kalesinde gol görerek soyunma odasına gitti. Bu da rakibi ateşledi. Ancak G.Saray son bölümde eksik kaldı, kenarda hocasız kaldı, buna rağmen oyunu istedi, direndi ve son saniyedeki altın golle müthiş bir 3 puan kazadı. Avrupa’ya ve lige tutundu.

        Maça Galatasaray kontrollü başladı. Üçlü defans önünde kalabalık orta saha Antalya’ya nefes alma şansı vermedi. Bruma’nın golüne kadar Sarı-Kırmızılı takım ikinci bölgeden üçe geçerken çok pas hatası ve kaybı yaptı. Bu da pozisyon kısırlığına yol açtı. Bruma’nın akıl dolu golüne en büyük katkıyı Josue tek dokunuşla yaptı. Ardından da Eren’in önüne topu kaydırdı. Derdiyok harika bir şutla gol özlemini dindirdi. Devrenin son dakikasında Chedjou’nun seviyesine yakışmayacak hataları beklenmedik bir gole neden oldu. Kamerunlu’nun bu laubaliliği ‘bitti’ denilecek maça Antalya’yı tekrar ortak etti. Nitekim 53. dakikada Eren’in top kaybı sonrasında Galatasaray kalesinde ikinci golü de gördü. Ardından her iki takım da Avrupa şansı adına maçı son dakikaya kadar çok istedi. Son bölümler heyecan kasırgası içinde geçti. Bu dönemin en kritik müdahalesini Semih yaptı. Ve Galatasaray tepside verdiği maçı son anda Eren’in altın kafasıyla geri almasını bildi.

        Galatasaray’da Sneijder ve Podolski’nin olmayışı aslında Tudor’un fırçasını tualin üzerinde çok daha rahat oynatmasını sağlamıştı. Bruma ve Josue’ye özgürlük veren Tudor, hücum planlarını bu iki oyuncu üzerinden şekillendirmişti. Bruma’nın düdük çalar çalmaz başlayan arzulu futbolu, golle süslendi. Gereksiz bir kartın yol açtığı kırmızıyla atılmasına karşın sahanın yıldızıydı. Josue ise dakikalar geçtikçe pas kalitesiyle kendini gösterdi. Yasin takım için oynayan,çalışan kademe yapan görünümüyle alkışı hak etti. Ahmet, Semih başı çekerken arkadaşları da oyun genelinde takım halinde istekli ve arzulu göründüler. Selçuk oyun olgunlaştıkça kendini gösterdi. Orta sahada çok çalıştı.

        TARAFTAR GÜVEN İSTİYOR

        G.Saray, Antalya’ya stresli geldi. Taraftar gelecek döneme umutla bakmak istiyor. Yönetimin futbol aklı güven verecek mesajlar vermeli, yapılanmanın doğru planlandığını anlatmalı. Sayın Nazifoğlu’nun açıklamaları futbolcu grubunu üzecek nitelikte. Tartmadan söylediği kesin, ancak o makamlar biraz daha özen istiyor.

        YEDEK KULÜBESİ

        Yedek kulübesinde üç sağ bek vardı. Forvet, sol bek ve orta saha merkezde görev alabilecek oyuncu yoktu. Sakatlıklar ve cezalılar da tabii bu görünümde etken ancak kadro yapılanması ve derinliğinde de sıkıntıların olduğunu belgeleyen bir görüntü bu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar