Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe Doğuş, İstanbul’da kaybettiği sezonun en dişli takımlarından Zalgiris Kaunas’ı son çeyrekte Sloukas’la mat ederken, coach Obradovic’e de doğum gününde Play-Off biletini hediye etmeyi başardı.

        Sarı-Lacivertliler, enerjisini savunmadan alan ve rakip kim olursa olsun oyun içinde bu şekilde ivme kazanan bir takım... Bunun aksi olduğunda, yani savunmada doğasına aykırı bir şekilde sahaya sertlik koyamadığında “ritim bozukluğu” yaşıyor.

        Dün de Zalgiris karşısında ilk yarıda baş ağrıtan, hatta hücumu da olumsuz etkileyen en önemli sıkıntı savunmada rakibin ısrarla oynadığı birebirlerde sürekli yenilmemizdi. Yardım savunmasında hep aksadı Kanarya... Bunda biraz da takım üzerinde bir hafta önceki Real Madrid motivasyonunun Zalgiris deplasmanında olmamasının da etkisi vardı.

        Zalgiris, bütçe-performans anlamında Euroleague’in açık ara en başarılı takımı... Coach Jasikevicius’un bu anlamda elindeki sınırlı rotasyondan azami verimi alma becerisi gerçekten takdir edilecek cinsten... Dün yine tüm ilk yarı boyunca topun değerini çok iyi bilerek, penetre-pas trafiğini de Pangos ve Micic’le yöneterek Sarı-Lacivertliler’i sıkıntıya soktular. Taa ki ikinci yarıda Fenerbahçe gerçek yüzünü sahaya yansıtına kadar...

        Obradovic, ilk yarı boyunca da, direncin arttığı 3. çeyrekte de hep iyi beşi bulmak için çabaladı. 3. çeyrekte Sloukas-Wanamaker ile çift guarda dönen ve savunma direncini arttıran Kanarya, Vesely ile Melli’nin faul problemine girmesine karşın geri adım atmadı. Ancak iki guarddan da skora katkı standartların çok altında kalınca, son periyodun başında hala 8 sayı gerideydi Sarı-Lacivertliler... İşte bu noktada Obradovic seçimini yaptı ve Sloukas’ı sahada tutup, Wanamaker’ı kenara aldı ve adeta Yunan guarda, “patron sensin” mesajını verdi. Direksiyon yeniden Yunan guarda geçip, Kalinic de savunmada 3 kişilik oynayıp tüm takım arkadaşlarına yardım getirince, momentum da Zalgiris’in elinden Kanarya’ya geçti. Son periyoda 2 sayıyla giren Sloukas, bu çeyreğe 13 sayı sığdırıp, takımını maestro gibi yönetirken, Datome ve Kalinic’in de kritik sayılarıyla F.Bahçe, Real Madrid’den sonra evinde kaybettiği bir başka takım olan Zalgiris’ten de hem rövanşı hem de ikili averajı almayı başardı.

        Ve Kanarya, dün sadece Play- Off’u garantilemekle kalmadı, sezonu ilk 4 içinde bitirerek saha avantajını eline geçirme yolunda da çok büyük bir avantaj yakaladı.

        Obra, Sloukas’a ‘patron sensin’ mesajını verdi.

        *******

        26 BASKET, 25 ASİST

        Fenerbahçe Doğuş’un 26 saha içi isabeti 25 asist üzerinden bulması takım kimliğinin en güzel yansımasıydı. Bunun yanında serbest atış çizgisinden 25/25 isabet de sonuca etki eden önemli bir faktördü.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar