Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        A Milli Basketbol Takımımız, 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde B Grubu’ndaki ilk sınavında Letonya engelini 3. çeyrekteki üçlük yağmuruyla aştı. Melih Mahmutoğlu 24 sayıyla parladı

        12 Dev Adam, 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde B Grubu’ndaki açılış maçında Letonya karşısında kötü başladığı geceyi mükemmel bitirdi, rakibini ikinci yarıdaki etkili oyunuyla geçti: 85-73.

        FIBA ile Euroleague arasındaki çekişme nedeniyle takımların Kupa 1’deki oyuncularının büyük çoğunluğundan yoksun kaldığı dev organizasyonun başlangıç dakikaları Ay-Yıldızlılar adına bu ikilemi yansıtır gibiydi. Milliler, 6 dakika isabetli şut bulamadığı, serbest atıştan 4 sayı ürettği süreci 12-4 geride geçti. Melih, Göksenin ve Metin’le toparlanan Ay-Yıldızlılar, çeyreği 14-20 geride kapadı.

        2. çeyrekte de rakibe verilen hücum ribaundları baş ağrıtsa da Göksenin-Metecan ikilisiyle hücuma akışkanlık getirirken, 17.14’te Semih’le ilk kez (31-30) öne geçen Devler, devreyi de Melih’in üçlüğüyle 37-34 üstünlükle noktaladı.

        MELİH’TEN ÜÇLÜK YAĞMURU

        Kadroya son düzlükte dahil olan Melih Mahmutoğlu, 3. periyoda 4/6 üçlük isabetle 16 sayı sığdırırken, Barış ve Göksenin’le dışarıdan, Sertaç’la pota altından 30 sayı bulup 4. çeyreğe 67-54 önde girdik. Finalde Furkan ve Doğuş’la farkı 17 sayıya kadar çıkaran Milliler, rakibini 85-73 yendi. Dün 12 sayı, 7 ribaund, 9 asist, 4 top çalma ile kusursuz oynayan Barış Ermiş ve 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve savunmadaki enerjiyle fark yaratan Göksenin, Semih’in yokluğunda 15 sayı, 3 ribaund,3asist ve 5 blokla mükemmel iş çıkaran Sertaç alkışı hak ettiler. Devler yarın Ukrayna’ya konuk olacak.

        Semih Erden sakatlandı

        12 Dev Adam’ın kaptanı Semih Erden, dün Ay-Yıldızlı ekibin Letonya ile oynadığı maçın 19. dakikasında sakatlandı. Rakibi ile çarpışan ve dizine darbe alan, ardından acı içinde yere yıkılan dev pivot, takım arkadaşlarının yardımıyla kenara geldi. Devre arasında ambulansla hastaneye götürülen ve MR ’ı çekilen Semih’in durumu bugün netlik kazanacak. Tecrübeli pivot, Millilerimiz’in yarın Ukrayna ile rakip sahada oynayacağı maçta büyük olasılıkla forma giyemeyecek.

        Baturalp anıldı

        KARŞILAŞMAöncesinde geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden basketbolun efsane isimlerinden Mehmet Baturalp anıldı. TBF Hidayet Türkoğlu, Baturalp’in ailesine plaketin ve Baturalp’in isminin yazılı olduğu Ay-Yıldızlı forma verdi. Aynı zamanda Mehmet Baturalp için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, unutulmaz efsanenin forması TOFAŞ Spor Salonu’na asıldı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar