Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğer hedef Sırbistan’ı yenmekse - ki öyle - daha maçın ilk çeyreğinde 8 top kaybı yapma lüksünüz olamaz!..

        Hele ki siz zaaflarını sahada çok emek serf ederek, dişiyle tırnağıyla kazıyan bir takımsanız ve bu bağlamda turnuvanın en çok top çalan takımı kimliğine sahipseniz, bu hatayı değil Sırbistan, kimse affetmez!..

        Dünya basketbolunda bir marka olan Sırbistan’a yenildik diye karalar bağlayacak değiliz elbette... Kapasitemiz bu kadar deyip de işin içinden sıyrılabilmek ise çok kolay...

        Ancak kaybediş şeklimize baktığımızda, aslında büyük rakiplere karşı da maçları kazanabilecek noktaya getirebilme becerisine sahip olduğumuzu görüyoruz; ve dolayısıyla ister istemez üzülüyoruz.

        Maçın başında bizim yapmamız gerekeni Sırbistan yaptı. Baskı ile bizi hataya zorladılar ve bunu da başardılar. Boyalı alana top indirirken “amatörce” denebilecek top kayıpları yaptık arka arkaya... Bizim gibi enerjisini savunmadan alan bir takım için bu çok fazlaydı.

        Oyunun sonunda, maçı kafa kafaya getirdiğimiz süreçte ise kağıt üzerindeki eksiklerimiz açığa çıktı. Çok kritik hücum ribaundları verip, rakibe ikinci şans topları kullanma şansı tanıdık. Son topları kullanırken yine sakin kalamadık. Yorgunluk yüzünden serbest atış çizgisinden de yine yüzde 70’leri göremedik. Sinan’ın da dün takımın en tecrübelisi olmasına karşın hatalarla dolu bir gece geçirmesi başımızı ağrıttı. Ama sorun sadece o değildi. En önemlisi, kenardan neredeyse hiç destek alamadık. Ribaundlarda 40’a 27, Asistte 21’e 13 geride kaldığınızda karşınızdaki rakip Sırbistan ise kazanmak kolay değil...

        İyi olan ise, Sırbistan gibi bir rakibe karşı 14 sayıdan geri gelip, 2 kez maçı çevirebilmemizdi. Bir çuval hataya rağmen eğer hala maçın içinde kaldıysak; bunu hücumdaki becerimize de borçluyuz. Melih Mahmutoğlu ve Furkan Korkmaz, dün büyük maçların oyuncusu olduklarını, sorumluluk aldıklarında neler yapabileceklerini gösterdiler. İlk yarıdaki 12-0 ve son periyottaki 11-0’lık serilerde başrolü oynayarak, Cedi ile birlikte artık bu takımın “ana unsurları” olduklarını bir kez daha gösterdiler.

        **************

        MÜCADELE

        Dünkü kayba rağmen turnuvanın kalanı için hala umutlanmak için sebebimiz var. Elbette hiçbir şeyin garantisi yok. Ama her maç dünkü gibi mücadele edip savaşmaya devam edeceğimizden eminiz; pes etmeye asla yer yok!

        **************

        YENİ ŞARKI

        Milli Takım için yapılan ‘şarkıyı çözen varsa söylesin! Nerede Athena’nın o tribünleri coşturan, oyuncuyu motive eden eski 12 Dev Adam şarkısı!.. Yol yakınken ‘acilen’ eskiye geri dönülmeli!..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar