Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12 Dev Adam için mücadele edip sahaya yüreğini koymanın yetmeyeceğini, sadece savunma kaynaklı sayılarla hedefe ulaşmanın güç olacağını bir gece önce hep birlikte tecrübe etmiştik.

        Dünün en belirgin farkı, sahadaki oyuncularımızın özgüveniydi. Belki biraz da grubun en zayıf halkası olan Büyük Britanya ile oynamanın getirisiyle sahada ‘daha olgun’ ve skor olarak da ‘dolgun’ bir Milli Takım izledik. Aslında şu anki kadronun en önemli eksiği de, özellikle kırılma anlarında, kritik dakikalarda kimin sorumluluk alıp, kimin ön plana çıkacağı konusunun henüz çözüme kavuşmamış olmasıydı. Dün bu anlamda da, grubun kalan maçlarında hücum şemasının biraz daha belirginleştiğini gözlemledik.

        Dixon’ın yokluğunda, skordaki tıkanıklığı açmak adına Rusya karşısında Melih ve Furkan Korkmaz’ın daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini, kullandığı top adedinin yeterli olmadığını ifade etmiştik. Bir gün önce 13 dakika kaldığı oyunda 0/2 isabetle sayı bulamadan maçı tamamlayan Melih, dün 8/14 saha içi, 7/11 3 sayı isabetiyle Milli Takım kariyerinin en parlak resmi maçına imza atarken, adeta 12 Dev Adam’ın saha içindeki “İngiliz anahtarı” gibiydi... Tecrübeli şutör 24 sayı, 6 asist ve 2 ribaundla “Bu takımın nokta atıcısı benim” mesajını net biçimde verdi. Furkan da kenardan gelip 21 dakikada 5/9 saha içi isabetle 11 sayıya imza atarken, 3 asist ve 3 top çalma ile ve işin savunma kısmında da gösterdiği gayretle alkışı haketti. Kısacası bu ikili, daha fazla sorumluluk alıp, ekstra paslarla kendilerine pozisyon da hazırlanınca 23 toptan 35 sayı çıkardılar.

        Cedi Osman da yine 11 sayı, 7 ribaund, 4 asistle üzerine düşeni fazlasıyla yaparken, dünün Melih Mahmutoğlu ile birlikte en çok sivrilen diğer ismi ise Semih Erden oldu. O da boyalı alandan 7/9 isabetle boyalı alandaki görevini layığıyla yerine getirdi. Serbest atış çizgisinden 7/8 isabeti de Semih’in sahada ne kadar motive olduğunun en açık göstergesiydi.

        Moral verici galibiyete rağmen dünkü tablo yine toz pembe değildi. Farkın açıldığı süreçte rotasyon devreye girip, Cedi, Semih ve Melih kenara gelince hücumda üretim tekrar durdu, fark 5 sayıya kadar eridi. Görülen o ki, takımın ana unsurlarının turnuva sonuna kadar ‘aktif dinlenme’ şansı olmayacak...

        Sonuç itibarıyla bu kazanım, moral motivasyon ve özgüven açısından tüm takıma olumlu yansıyacak. Ancak yarın grupta ilk 2 hedefi adına bir nevi ‘kader’ sınavına çıkacağımız Sırbistan’ı yenmemiz için şu ana kadar yaptıklarımızın üzerine misliyle koymamız şart...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar