Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hangi takım olursa olsun, Avrupa’nın zirvesine çıktıktan henüz üç gün sonra “herhangi” bir lig maçını oynamak zordur. Hatta muhtemel bir kayıp da işin “doğasında” görülür, üzerinde de fazla durulmaz...

        İşte coach Obradovic ve F.Bahçe için püf noktası da burada... O ve onun başında olduğu bu takım için artık hiçbir oyun “herhangi bir maç” statüsünde değil!..

        Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu olmuş ama dünkü Tofaş maçında da görüldü ki kazanmaya dair “açlığı” hiç dinmemiş; dinecek gibi de görünmüyor!..

        Obradovic, Fenerbahçe’ye kazandırdığı kupanın ardından hem camiaya hem oyuncularına hem de taraftarlarına şimdi yeni bir şey öğretiyor... O da kazanmanın ve sürekli yukarılarda olmanın sonunun olmadığı... İşte bu yüzden gerçek bir efsane o... Oyuncularına final maçının hemen ardından kutlamalar sırasında dahi Play-Off’un ve Tofaş serisinin önemini anlatıp, bunu defalarca hatırlatarak onların dün sahaya motive şekilde çıkmalarını sağlamak kolay iş değil...

        Fenerbahçeli oyuncular, dün “winner” takım olmanın yüklediği ağır sorumluluğun altından kalkıp, seyirci ile bütünleşerek serinin ilk ayağını kazandılar. Ve bunu yaparken, rotasyonun kilit isimlerini aktif dinlendirme fırsatı dahi buldular.

        Tofaş, göze hoş gelen basketbol oynayan ve F.Bahçe’yi ligde yenebilen 2 takımdan da birisiydi. Son çeyreğin başına kadar da Kanarya ile başa baş, dişe diş mücadele ettiler. Ancak son 10 dakikada Nunnally, Dixon, Datome ile 3 sayı çizgisinin gerisinden başlayan yağmur ve 15-5’lik seriyle Tofaş’ın direncini kıran Kanarya, seride bir adım öne geçti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar