Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Resmi kayıtlara göre 78 milyon insan, bense çok daha kalabalık olduğumuzu düşünüyorum. Her zaman söylerim, birbirimizden DNA'larımız kadar farklıyız, parmak izlerimiz kadar. Akıllarımız ayırıyor bizi, alışkanlıklarımız, kalplerimiz, huylarımız, inanışlarımız, renklerimiz, dinlerimiz, dillerimiz, ideolojilerimiz. Başka başkayız, türlü türlü. Ortak bir noktamız var ama bu ülkenin her karışında hepimizin hakkı var. Bu ülkeye hepimizin borcu var, vefa borcu, sadakat borcu. Herhangi bir partiye, herhangi bir lidere, herhangi bir ideolojiye değil, bu toprağa, bu insana, öz vatanımıza.

        Sandıktan çıkan sonuç, katılsak da katılmasak da, başka türlüsünü hayal etsek de etmesek de halimizden memnun olsak da olmasak da hepimizin garantisidir, geleceğimizin teminatıdır, demokrasimizin gereğidir. Sandıktan çıkana, halkın iradesine, yani demokratik seçimlerimizin sonuçlarına sahip çıkmalıyız. Bu kimseye borcumuz değildir, kendimize borcumuzdur her şeyden evvel.

        Canım yanıyor, yapması gerektiğine inandığını yaparken şehit düşenler, evine dönemeyenler, kahpece düşürülenler için. Üzerinde yaşadığı toprağa, birlikte yaşadığı insanlara sahip çıkmak için yola düşüp evine tabut içinde dönenlere içim yanıyor. Bayram yapamayacak kadar üzgünüm. Sessiz sedasız dualar dilimde. Yarından endişeliyim. Umutlu ama her şeyden önce bir anne olarak endişeli.

        Çok rengiz, çok ses, kendi oyuna sahip çıkmayan komşusunun oyuna, kardeşinin, arkadaşının oyuna sahip çıkmalı. Geleceğimizi tayin etme hakkımız bu gasp edilmeye çalışılan. Elimizden alınmaya çalışılan, bu topraklarda yaşamaya tenezzül etmeyenlerin emriyle bizden çalınmaya çalışılan, yarınlarımızdır. Kendi içimizde tartışırız yine, kavga bile ederiz zaman zaman, söylenir, isyan ederiz, alkışlar, şükrederiz, her ne yapmak istersek biz isteriz. Emir almadan, boyun eğmeden, fırsat vermeden. Biz kalır, ne yaparsak biz yaparız bundan sonra da.

        Darbeler bu ülkeyi geriye götürmekten başka hiçbir işe yaramamıştır bugüne dek, kimin eliyle yapılırsa yapılsın halk iradesini hiçe saymaktır. Hayrı görülmemiş, meyvesi toplanmamıştır. Darbeler, bir ideolojiye karşı görünse de vatana karşıdır.

        Bu vatan bizim!

        Vatanı ve insanı uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine sabır diliyorum.

        Gün birlik günüdür, dua günüdür, akıl günüdür.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar