Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nish Adalar İstanbul Anadolu yakasında, Süreyyapaşa’da yükselmiş bir yaşam merkezi. Konumu güzel bir arazide yer alıyor. 202 bin 500 metrekarelik bir parsele sahip. 3’lü bitişik bloklardan oluşuyor. Toplam 61 blokta, 2 bin 300 konut yaşam buluyor. Özyazıcı İnşaat grubu ile Kiptaş’ın hasılat paylaşımlı satışa sunduğu bu yaşam merkezinin bir sloganı var: “5 Ada 1 Salon’’

        BLOKLARIN YÜZDE 70’İ EŞSİZ MANZARAYA SAHİP

        Konumu ve arazinin özelliklerinden dolayı, blokların yüzde 70’i Yalova’dan Sarayburnu’na kadar çok güzel bir panoramayı seyredebiliyor. Deniz seviyesinden yüksekliği ile bu manzaraya hâkim duruşu, Süreyyapaşa’ya ve o yamacın yeşiline bakışı, manzarayı bir de doğa ile bütünleştiriyor. İlk bakışta yükselen bloklar hızlı bir şehir ifadesi verse de, daire içerisindeyken, mavi, yeşil ve ferah bir nefes alıyorsunuz. Ve hemen hemen dairelerin büyük bir kısmında bu hisse sahip oluyorsunuz. 2 bin 300 konut, toplam 8 tip plandan oluşuyor. 1+1 ve 4+1’ler tek tip plana sahip. 2+1 ve 3+1’lerde üçer seçenek sunuluyor. Bu yaşam merkezinde genelde rastlanmayan bir ayrıcalık sunuluyor. Projenin yapısından kaynaklanan, ortak alanlardaki boşluklar çok pratik şekilde kullanıcıya depo olarak kazandırılmış. Yani her evin kendine ait 4 ile 5 metrekare arası deposu bulunuyor.

        DAİRELER GENİŞ, FERAH VE KULLANIŞLI

        Genel olarak planların tümünde metrekareler büyük tutulmuş. Odaların her birinin alanı tatminkâr. Antreler ve sirkülasyon alanlarına da standardın üzerinde yer ayrılmış. Tabii bu da daireleri, 1+1 de dahi olduğundan ferah ve kullanışlı hale getiriyor. Teras kullanımları tüm 2+1’lerde aynı metrekarelerde olmasa da pek çoğunun dışa açılımı, plandan da algılandığı gibi hatırı sayılır teraslarla yapılıyor. En ideal plan tiplerinden biri. Antre yine metrekare olarak geniş, karşılama ev halkının mahremiyetini koruyor. Mutfak ve teras ilişkisi yaz aylarında memnuniyet verici olacaktır.

        SOSYAL ALANLAR

        2 bin 300 konuta hitap edecek sistem kurulması kolay değil. Ancak Nish Adalar toplam 4 parsel üzerine inşa edildiği için, hemen hemen her parsel kendi alanında günlük sosyal hareketliliğini yaşayabiliyor. Spor sahaları, yüzme havuzları, koşu parkurları için 150 bin metrekareye yakın alan yeşilliklerle beraber ayrılmış. Fitness kulüp üyelik sistemi ile yaşam merkezi sakinlerine hizmet edecek. Ticari olarak 11 adet satışa ya da kiralamaya uygun alan mevcut. 4 parsel arasında, kamuya ait yollar geçiyor. Bu tabii site içerisinde güvenlik konularını sorgulatıyor. Bunu ortadan kaldırmak için önlem alıyorlar.

        ULAŞIM, OTOPARK

        Süreyyapaşa mevkiine ulaşım oldukça kolay. Hem sahil yolundan, hem E5’den bağlantısı trafiğe bağlı olarak 5 ile 10 dk arası değişiyor. Blokların altlarında kapalı otoparklar için yeterince alan ayrılmış. Her daireye en az 1 otopark düşüyor. Dairenin tipine göre de sayılar artıyor. Misafir araçları için de açık otoparklar mevcut.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Merkezi sistem ısıtma sağlanıyor. Payölçerli sistemle ne kadar kullanırsanız, o kadar ödüyorsunuz. Konut sayısı çok olduğundan ortak alanların yükü paylaşılıyor, aidatlar makul seviyelerde kalıyor. Klimalar için evin belirli bölümlerinde alt yapı çalışmaları yapılmış, kişi kendisi seçimini yapıp klimasını bağlatıyor. Ancak bölge olarak hâkim bir rüzgârı var Süreyyapaşa’nın.

        MALZEME İŞÇİLİK

        Daireler içerisinde malzemeler 1.sınıf seçilmiş. Parkeler laminat yapılmış. Daire içi kapılar meşe kaplama. Kapıların şıklığının yanında acaba parkelerde lamine olsa mıydı demeden geçemeyeceğim. Mutfak dolapları ve mutfaktaki işçiliklerin hepsi çok özenli. Ama zaten belirtmiştim, mutfaklar tüm dairelerde çok keyifli ve ferah. İçinden çıkmak istemeyebilirsiniz. Ailenin en çok vakit geçirebileceği mahallerden biri. Evin tüm teras bağlantı doğramaları, kapılar ve pencereleri ile yere kadar uzanıyor. Evin içerisi bol bol ışık alıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar