Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’un yeni yaşam merkezlerinden biri olan Esenyurt Bahçeşehir’de Dumankaya’nın yeni bir projesini gezdim. Dumankaya bu bölgede daha önce “Modern” projesiyle çıkış yapmış ve gördüğü ilgiden memnun kalmış. Şirket halen inşaatı devam eden “modern’’ projesine komşu, yeni bir yaşam merkezine “Modern vadi” ile imza atıyor. 240.000 m2 inşaat alanına sahip Dumankaya Modern vadi, toplam 11 blokta, 1494 daireden oluşuyor. 290 milyon TL değerinde bir yatırım yapmayı planlıyorlarmış. Projede konutların yanı sıra ticari alanlara da oldukça geniş yer verilmiş. Proje büyük bir alana oturmuş olmasına rağmen, yerleşim planı gereği gayet kolay algılanıyor.

        11 blokun birbirlerine konumları ve kat farklılıkları ile oldukça keyifli bir proje. Bu kadar büyük bir yapılaşmayı monotonluktan uzak tutabilmeyi başarılı buluyorum. Büyük bir kısmı ortak alanlara ayrılmış olan baza katları, projenin araziye uyumunu çok güzel sağlamış. Plan tipleri incelendiğinde, çözümler pek çok alternatifli mobilya yerleşimine uygun. Ancak açık mutfaklı birkaç plan çözümünde, salon ve mutfak ana giriş kapısının tam karşısına geliyor ve mahremiyet kontrolü zorlaşıyor. Doğal vantilasyon için binalar arasındaki mesafeler uygun şekilde düzenlenmiş.

        YAŞAM GİDERLERİ-AKILLI SİSTEMLER

        Dumankaya teknik altyapısı ile ‘’IQ’’ akıllı ev sistemleri geliştirmiş. Kullanıcının senaryosuna göre, belirli saatlerde tüm evdeki otomasyon aynı anda kapanabiliyor ya da açılabiliyor. Örneğin uyku zamanınız programlanırsa, tüm panjurlar ve ışıklar otomatik olarak kapanıyor, güvenlik alarmı devreye giriyor. Bu senaryolar çoğaltılabiliyor. Oldukça konforlu ve farklı bir sistem. Dairelerin ısıtma ve soğutma sistemleri farklı şekillerde çözülmüş. Isıtma sistemleri merkezi olarak hizmet veriyor. Soğutma sistemi ise kulelerde merkezi sisteme bağlanmış. Diğer bloklarda tüm altyapı ve kablolama tamamlanarak, kullanıcı tercihine bırakılmış soğutma sistemi. 24 saat güvenlik sistemi mevcut. Kameralarla her daire kendi güvenlik konforuna kavuşuyor.

        MALZEME-İŞÇİLİK

        İnşaat kalitesi Dumankaya’nın güvencesi altında. Tabii ki tüm yönetmeliklere uyularak gereklilikler yerine getiriliyor. Bu proje için henüz daire içlerindeki malzeme seçimleri tamamlanmadığından yorum yapmam mümkün gibi görünmüyor. Ancak bugüne kadarki projelerinden ve komşu proje ‘’Modern’’deki seçimlerden yola çıkılırsa, beklentinizi yüksek tutabilirsiniz. Projedeki malzemeler tatminkar olacaktır.

        SOSYAL ALANLAR

        Projede konut alanı ile ticari alanın bağlantısı kaskatlı havuzlar ve İspanyol merdivenleri ile sağlanıyor. Genel olarak ortak alanlarda havuzlara ağırlık verilmiş. Süs ve çim havuzları ferahlık veriyor. Peyzajına önem verilmiş. Projenin önemli fikirlerinden biri de farklı konseptleri barındıran adaların var olması. Bol yeşillikli koru adaları, sessizlik isteyenlere sessiz adalar, şifalı bitkilerle şekillenecek şifa adaları, sahne ve seyir teraslarını içeren oyun terasları. Kalabalık bir yaşam alanı için yeterli miktarda aktivite ve dinlenme alanı sağlanmış.

        TERASLARIN METREKARESİ YETERLİ

        Bloklar, güneşin içerisindeki hareketi düşünülerek yerleştirilmiş. Konfor yakalanmış. Dairelerin terasları yeterli büyüklükte. Birbirlerinden cam separatörlerle ayrılıyor. Uzun vadede her kullanıcı bu alanda da kendi şeffaflığını sınırlayabilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar